Nyheter 

Din sökning gav 1539 träffar
 • Solel fördelaktigt i längden

  Solel
  2014-08-22

  Egenproducerad solel kan vara billigare än köpt el, det visar en analys som Länsstyrelsen Skåne gjort. Resultaten redovisas i Solel fördelaktigt i längden – seminarium i Kristianstad 26/8 och i Simris...

 • Kriterier för skyddsjakt ännu inte uppfyllda

  Solel
  2014-08-18

  Länsstyrelsen Skåne fått in en tredje ansökan om skyddsjakt på varg. Länsstyrelsens samlade bedömning är att samtliga kriterier för att bevilja skyddsjakt ännu inte är uppfyllda och ansökan avslås. Länsstyrelsen kommer dock att ompröva sitt beslut om ytterligare angrepp sker i området.

 • Invigning av nytt naturreservat i Båstad kommun

  Tuvull på Lya ljunghed
  2014-08-14

  Korup med Älemossen och Lya ljunghed är ett nytt naturreservat på Hallandsåsen som söndagen 17 augusti invigs officiellt av landshövding Margareta Pålsson och kommunalråd Kerstin Gustafsson, Båstad ko...

 • DNA-analys av vargspillning klar

  Tuvull på Lya ljunghed
  2014-08-13

  I dag fick Länsstyrelsen DNA-analysen av den vargspillning som hittades nära Vittsjö där får revs i början av augusti. Resultatet är inte tillräckligt tydligt för att med fullkomlig säkerhet bestämma individen.

 • Nytt nej till skyddsjakt på varg

  Tuvull på Lya ljunghed
  2014-08-12

  LRF kom i går in med en förnyad ansökan om skyddsjakt på varg i Vittsjö i Skåne. Länsstyrelsen Skåne har i dag beslutat att avslå ansökan.

 • Gammelålens kranium hittat

  Bild på Johan som lagt slam på ett lakan och spolar igenom det med slang.
  2014-08-12

  Johan Wagnström, Länsstyrelsen Skånes fiskeridirektör, har idag haft en ovanlig arbetsuppgift. Han sökte igenom en brunn efter huvudet på den ål i Brantevik som påstås ha varit världens äldsta.

 • Tio nya områden blir naturreservat när Lunds stift och staten byter marker

  bild från verkeåns naturreservat
  2014-08-12 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen Skåne kan bilda tio nya naturreservat sedan Lunds stift och Naturvårdsverket avtalat om ett stort markbyte. Avtalet omfattar 368 hektar skogsmark som värderas till omkring 50 miljoner k...

 • Länsstyrelsen avslår LRFs ansökan om skyddsjakt på varg

  bild från verkeåns naturreservat
  2014-08-08

  – Kraven i regelverk och riktlinjer för skyddsjakt på en varg i norra Skåne är inte uppfyllda, säger Per-Magnus Åhrén, tillförordnad avdelningschef på Länsstyrelsens miljöavdelning.

 • Samarbete för att stödja under branden

  Kommunikationsarbetet i västmanland
  2014-08-07

  Länsstyrelsen i Västmanland får nu extra personal från övriga länsstyrelser för att stärka sin krisorganisation. Eftersom arbetet kommer att pågå under en längre tid krävs det stora resurser, bland an...

 • Följ med på insektssafari

  Månhornsbagge
  2014-08-05

  Projekt Sand Life bjuder på fem utflykter med fokus på livet i sanden under augusti. Föj med Mikael Sörensson, en kunnig och engagerad insektsexpert ut på spännande guidningar i sandmarkerna.

 • 9 av tio skåningar vill leva mer klimatsmart

  Månhornsbagge
  2014-08-05

  Skåningar både vill och tror att vi kan påverka utvecklingen och få ett bättre klimat. Det visar en undersökning där 4000 skåningar i svarat på frågor om klimat och miljö.

 • Länsstyrelsen Skåne deltar i Malmö Pride

   Jenny Kiiskinen
  2014-08-04

  Mellan den 4 och 10 augusti arrangeras Regnbågsfestivalen Pride i Malmö. För första gången deltar även Länsstyrelsen Skåne i evenemanget med en föreläsning på temat ”Kärlek och rätten att älska”.

 • Nytt sannnolikt vargangrepp i Vittsjö

   Jenny Kiiskinen
  2014-08-03 Pressmeddelande:

  15 får dödades i ett sannolikt vargangrepp under natten till söndagen. Fåren revs nordost om Vittsjö, några kilometer från den plats där 19 får revs i fredags.

 • 15 får döda efter misstänkt vargangrepp

   Jenny Kiiskinen
  2014-08-01 Pressmeddelande:

  Angreppet skedde under natten till fredagen väster om Vittsjö i norra Skåne.

 • Varg identifierad

   Jenny Kiiskinen
  2014-07-29

  Länsstyrelsen Skåne har fått svar från en DNA-analys av en spillning från varg som hittades i trakten av Visseltofta i början av juli.

 • En bok till alla om Skånes fjärilar

  Nässelfjäril
  2014-07-29

  En fjäril fladdrar förbi – men vad heter den egentligen? Med hjälp av Länsstyrelsens nya bok, i ett format som får plats i fickan, kan skåningar nu få namn på de vackra dagfjärilar som nu flyger runt...

 • Låga flöden och vattennivåer

  Nässelfjäril
  2014-07-23

  Trots att det regnat en hel del under våren och sommaren så är det låga flöden i de Skånska vattendragen, även om lokala variationer kan förekomma. Om det nuvarande väderläget fortsätter kommer flödet i en del vattendrag snart att vara kritiskt.

 • Tusentals fötter hjälper Sand Life i Friseboda

  Bild på joggingskor
  2014-07-21

  Länsstyrelsen är på plats när O-ringens deltagare har sin dagsetapp i Friseboda naturreservat på tisdag 22 juli. Vi informerar om områdets unika naturvärden och de restaureringsåtgärder som skett unde...

 • Uppdaterad databas över förorenade områden

  Bild på joggingskor
  2014-07-21

  Länsstyrelsen Skåne har uppdaterat databasen över förorenade områden i Skåne efter en stor kommunikationsinsats till 3500 fastighetsägare.

 • Fototävlingen - en riktig höjdare

  Fototävling
  2014-07-17

  Har du koll på flygplatserna? Utav 196 tävlande i Länsstyrelsen Skånes flygfototävling lyckades 49 personer pricka rätt. Mest tur hade Ulf Mathiasson som vinner ett inramat flygfoto på sin gård i Ljun...

Träffar per nyhetstyp