Nyheter 

Din sökning gav 1523 träffar
 • Låga flöden och vattennivåer

  2014-07-23

  Trots att det regnat en hel del under våren och sommaren så är det låga flöden i de Skånska vattendragen, även om lokala variationer kan förekomma. Om det nuvarande väderläget fortsätter kommer flödet i en del vattendrag snart att vara kritiskt.

 • Tusentals fötter hjälper Sand Life i Friseboda

  Bild på joggingskor
  2014-07-21

  Länsstyrelsen är på plats när O-ringens deltagare har sin dagsetapp i Friseboda naturreservat på tisdag 22 juli. Vi informerar om områdets unika naturvärden och de restaureringsåtgärder som skett unde...

 • Uppdaterad databas över förorenade områden

  Bild på joggingskor
  2014-07-21

  Länsstyrelsen Skåne har uppdaterat databasen över förorenade områden i Skåne efter en stor kommunikationsinsats till 3500 fastighetsägare.

 • Fototävlingen - en riktig höjdare

  Fototävling
  2014-07-17

  Har du koll på flygplatserna? Utav 196 tävlande i Länsstyrelsen Skånes flygfototävling lyckades 49 personer pricka rätt. Mest tur hade Ulf Mathiasson som vinner ett inramat flygfoto på sin gård i Ljun...

 • Sök pengar ur landshövding Per Westlings fond

  Fototävling
  2014-07-16

  Har du en bra projektidé – men saknar pengar? Med hjälp av stipendiepengar från Landshövdingsfonden kan din idé bli verklighet.

 • Krokig å rätar upp vattenlivet

  Klingavälsån
  2014-07-14

  Bättre förutsättningar för flora och fauna och mindre läckage av näringsämnen. Genom att återskapa Klingavälsåns ringlande lopp räddas dess biologiska värden.

 • Klart och oklart om nya bredbandsstödet i Landsbygdsprogrammet

  Foto: Lisbet Smolka Ringborg
  2014-07-09

  Under åren 2014-2020 kommer Skåne län att få ca 300 miljoner kronor att investera i bredbandsutbyggnad inom ramen för Landsbygdsprogrammet. Stödet kommer att fördelas vid ett antal beslutsomgångar und...

 • Det finns fortfarande stöd för stängsel mot rovdjur

  Foto: Tom Espgård
  2014-07-08

  Syftet med ersättningen är att skapa förutsättningar för fortsatt betesdrift genom att minska risken för att tamdjur angrips av varg.

 • Premiär för första utemuseet

  Utemuseet
  2014-07-04

  I går var det premiär för Sand Lifes första utemuseum vid Rinkaby skjutfält i Skåne. I kanten av sandstäppen står nu ett monument över en av de unikaste sandmarkerna i södra Sverige.

 • Fannys hjärna tog priset

  Foto på vinnaren Fanny Bergman
  2014-07-02

  Att använda sin hjärna kan bli en riktig högvinst. Fanny Bergman, 20, skickade in en film till kampanjen #hejdåalkoholskador och vann två biljetter till Way Out West.

 • Skånska gånggrifter besiktigade – Örenäs måste stänga

  Bild på gånggriften, en grön kulle med en öppning som är täckt av en sten. Öresund i bakgrunden.
  2014-07-01

  Två av Skånes mest besökta gånggrifter, Gillhög och Örenäs, har besiktigats tillsammans med experter på säkerhet och restaurering av megalitgravar. Örenäs måste stängas tills vidare, medan Gillhög är ...

 • JO-kritik mot Margareta Pålsson

  Bild på gånggriften, en grön kulle med en öppning som är täckt av en sten. Öresund i bakgrunden.
  2014-06-30

  Landshövding Margareta Pålsson får kritik från Justitieombudsmannen, JO, för att ha använt sin officiella e-postadress och tjänstetitel när hon kontaktade socialnämnden i Åstorp i ett ärende i juni 2013.

 • Natursatsningar i Malmö stad och Skurups kommun

  Bild på gånggriften, en grön kulle med en öppning som är täckt av en sten. Öresund i bakgrunden.
  2014-06-30

  Fyra nya lokala naturvårdsprojekt, med målet att att få fler av kommuninnevånarna ut i naturen, har rotts i hamn inom den Lokala naturvårdssatsningen (LONA).

 • Se videon från Borgeby fältdagar

  Carl Älfvåg
  2014-06-27

  19 000 lantbrukare besökte i veckan Borgeby fältdagar. På plats, i Länsstyrelsen Skånes monter, fanns länsöverdirektör Carl Älfvåg för att svara på kundernas frågor.

 • Satsning på observationsbesök under sommarens festivaler

  Carl Älfvåg
  2014-06-26

  Länsstyrelserna kommer i sommar att kartlägga hur festivalsverige ser ut med fokus på alkoholservering, tobaksförsäljning och marknadsföring. God kunskap, samverkan mellan myndigheter, en ansvarsfull tillståndsgivning och en effektiv tillsyn – det är en del av receptetet för att minska risken för fy...

 • Enklare för markägare att skydda sin skog

  Bokskog
  2014-06-26

  Genom ett förslag på ett nytt arbetssätt hoppas Länsstyrelsen Skåne, Naturvårdsverket och Skogsstyrelsen öka de skånska markägarnas intresse för att skydda värdefull skog.

 • Skånes djurpark räddad

  bild på landshövdingen och en av representanterna för Lund Gruppen.
  2014-06-25

  Arbetet för att rädda Skånes djurpark har gett resultat. Norska Lund Gruppen tar över driften av parken och lovar att investera 100 miljoner norska kronor under tio år.

 • Vi finns på Borgeby fältdagar

  Foto: HIR malmöhus
  2014-06-24

  Den 25-26 juni finns Länsstyrelsen på Borgeby fältdagar - Sveriges största lantbruksmässa i fält. I montern finns experter som kan svara på frågor om bland annat stöd till bredband och investeringar i...

 • Studiebesök med MILSA gav mersmak för naturen

  MILSA
  2014-06-23

  Studiebesöket i Skrylle, tillsammans med Länsstyrelsens Samhälls- och hälsokommunikatörer, gav Mohammed al Kharnoubi och Ahmad Arabi mersmak. Under sommarlovets första vecka deltog de i Friluftsfrämja...

 • Vatten i fokus vid länsstyrelsernas seminarier i Almedalen

  MILSA
  2014-06-19

  Vatten som utmaning och möjlighet är ämnet för Sveriges länsstyrelsers gemensamma seminarier i Almedalen onsdagen den 2 juli.

Träffar per nyhetstyp