Skolklasser kan vinna resa till nationalpark

Nu lanseras ett läromedel och en tävling för årskurs 4-6 om att upptäcka och uppskatta natur. Vinsten är en resa till en av Sveriges 29 nationalparker och tio finalister blir en del i en utställning om barns tankar om naturskydd på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.
en tecknad utter

Gilla naturen är en tävling där elever­na fotograferar, filmar och berättar om platser i naturen som de gillar! Tävling­en är öppen för alla skolklasser i årskurs 4-6 och pågår mellan den 15 februari och den 30 september 2017. 

Söderåsens nationalpark är en av de fem utvalda nationalparker som den lyckliga vinnarklassen kan välja att besöka under 2018.

Läromedlet kopplar direkt till läroplanens mål och består av lärarhandledning med övningar, faktablad och film. Tävlingen handlar om att eleverna fotograferar eller filmar en plats i naturen och skriver en motivering till varför de gillar platsen och varför de tycker det är viktigt att skydda att den så den finns kvar om 50 år. Tävlingen pågår från den 15 februari till den 30 september 2017. Därefter utser en jury de tio finalisterna och vinnaren av klassresan. Utställningen och klassresan äger rum 2018.

Läromedlet och tävlingen innehåller en blandning av inomhus- och utomhusaktiviteter. Materialet använder flera ämnesövergripande arbetssätt för biologi, svenska, svenska som andraspråk, bild, geografi samt idrott och hälsa.

Läs mer på www.gillanaturen.se