Queenia vann ullbagge på nationella Landsbygdsgalan

Sylvia Persson från Östra Göinge fick i tisdagskväll gå upp för trappan i Blå hallen i Stockholms stadshus och motta priset för årets jämställdhetssatsning.
De skånska ullbaggekandidaterna på nationella Landsbygdsgalan
Ullbaggen delades ut av Jordbruksverkets generaldirektör Mats Persson och Dalarnas landshövding Maria Norrfalk. Skånes landsbygdsdirektör Christina Håhus och andra stolta skåningar som tagit sig till Stockholm i snöovädret applåderade och busvisslade högt när det stod klart vem som vunnit.

Queenia är ett kvinnligt nätverk som genom kompetensutbildning fått kvinnor att se sig som företagare och med stärkt självförtroende också förbättrat och utökat omsättningen på sina företag. 

Länsstyrelsens motivering inför Landsbygdsgalan: ”Med en stark tro på att stärka kompetensen och självkänslan hos kvinnor som är företagare i Östra Göinge har nätverket Queenia rönt stor framgång. Med över 140 medlemmar växer sig nätverket starkare för varje vecka. De positiva effekter som projektet genererat talar för ett behov som synliggjorts. Genom att samverka och målmedvetet arbeta för växande företag och växande självkänsla nomineras därför Queenia som årets jämställdhetssatsning på landsbygden 2010.”

Skånes övriga tre nominerade stod sig bra i konkurrensen och fick mycket uppmärksamhet. Middagen som enbart bestod av svenska råvaror avnjöts till underhållning av Maria Möller. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson var prisutdelare till årets Leader där Skånes Röstånga Tillsammans var nominerat. Med en hårsmån förlorade man mot Leaderprojektet Från idé till företag- Grön omsorg där personer med särskilda behov ska få chansen att få sysselsättning på olika landsbygdsföretag. Övriga vinnare läser ni på Landsbygdsnätverkets hemsida.

Grattis Queenia, önskar Länsstyrelsen i Skåne län!