100 % fossilbränslefritt Skåne 2020

100 % fossilbränslefritt Skåne 2020 är ett upprop för att få kommuner, organisationer, företag och privatpersoner i Skåne att minska sin påverkan på klimatet - och visa att vi i Skåne kan och vill gå före. Att ansluta sig till 100% fossilbränslefritt är ett tydligt ställningstagande för framtiden. Uppropet drivs av Klimatsamverkan Skåne, där bland annat Länsstyrelsen Skåne ingår.
Logga 100 % fossilbränslefritt Skåne

Genom att ansluta dig till uppropet åtar du dig att vara aktiv för att du eller din organisation, eller indirekt det företag du eventuellt köper tjänsten av, ska eftersträva:

  • Ingen fossil energianvändning i byggnader. Det innebär att du/företaget/organisationen inte använder fossil energi för värme och kyla i byggnaderna du/företaget/organisationen äger eller hyr.
  • Inget fossilt bränsle i transporter. Det innebär att du/företaget/organisationen inte använder fossilt bränsle i egna transporter, resor eller köpta transporttjänster.
  • Ingen användning av fossil el. Det innebär att du/företaget/organisationen inte använder fossil el i den egna verksamheten och samt att du/företaget/organisationen köper miljömärkt el av någon sort.
Logga Klimatsamverkan Skåne