Utvidgat strandskydd

Länsstyrelsen Skåne arbetar tillsammans med kommunerna med en översyn av de utvidgade strandskyddsområdena, alltså strandskyddsområden mellan 100 och 300 meter .

figur över beslutsprocessen

Arbetet med att besluta kring ett utvidgat strandskydd kan delas in i tre steg. Om du vill veta mer om processen så klickar du på respektive steg i figuren ovan.

Var är vi i arbetet med utvidgat strandskydd?

Klicka på ett kommunnamn nedan för att se var i processen respektive kommunen befinner sig och för att ta del utav remisser, beslut och kartor.

 

Karta över Skånes kommuner. Klicka på de länkade kommunnamnen 

Hässleholm Kristianstad Lund Osby Sjöbo Ängelholm Östra Göinge Kävlinge Lomma Burlöv Malmö Båstad Höganäs Örkelljunga Åstorp Helsingborg Perstorp Klippan Bjuv Landskrona Svalöv Höör Eslöv Hörby Staffanstorp Vellinge Trelleborg Svedala Skurup Ystad Tomelilla Simrishamn Bromölla Klicka för förklaring till steg 1 - remiss Klicka för förklaring till steg 2 - Beslut Klicka för förklaring till steg 3 - Beslutet har trätt i kraft

 

 Är vi tydliga? Finns det ord eller meningar på sidan som är krångliga? Låt oss veta så att vi kan bli bättre! Klicka på rapportera fel på sidan nedan.

 Samarbetet med kommunerna

Under hösten 2010 höll Länsstyrelsen Skåne så kallade ”Uppstartsmöten” för att informera om översynen. Därefter skickades ett material ut till kommunerna med möjlighet för dem att ge förslag på lämplig avgränsning.

Naturvårdsverket har tagit fram ett vägledningsmaterial till arbetet med översyn av det utvidgade strandskyddet.

 Utvidgat strandskydd, en vägledning till underlag och beslut