Djupkartor

Här hittar du djupkartor över en del sjöar i Skåne. Kartorna har varierande kvalitet vilket beror på att flera kartor är handlodade, ritade för hand och har kommit till redan på 1920-talet. De av senare datum är lodade med modern teknik och digitaliserade.

Under rubriken Djupkartor för nedladdning längst ner på denna sida, hittar du alla djupkartor som finns. Här hittar du även en Excelfil som innehåller en kort sammanställning av den data som finns om sjöarna. Observera att i detta dokument itne är komplett då en del uppgifterna är av äldre datum och vissa sjöar saknar en del data.

Djupkartor som är lodade före 2004 finns som scannade bilder i jpg-format (200 dpi). De sjöar som är digitaliserade år 2004 hittar du som pdf-filer nedan. Du sparar ner kartorna på din dator genom att högerklicka på filen och väljer "Spara mål som..." eller motsvarande.  

Köpa fiskekort

Det går inte att köpa fiskekort för alla sjöar som presenteras med djupkartor. Där det finns ett fiskevårdsområde eller där vi känner till att det går att köpa fiskekort finns en notering under "Fiskevårdsområde" i informationen om respektive sjö i menyn till vänster.

På sidan Visit Skåne kan du även söka mer information om var du köper fiskekort och hitta fler användbara länkar. 

Hör gärna av dig om det är något som är oklart eller om du har kompletterade uppgifter om exempelvis tillgänglighet för fiske via fiskekort.

Nyare kartor

År 2006 gjordes en ny djupkarta för Oppmannasjön. Den kan köpas genom fiskevårdsområdet. Ivösjöns Fiskevårdsförening har också en djupkarta från 2008 till försäljning. Även Osbysjön har en nyare karta som finns för nedladdning eller att köpa på fiskevårdsområdets hemsida.

Mer information finns under respektive fiskevårdsområdes hemsida. Länkar till dessa hittar du under rubriken "Fiskevårdsområden" till vänster.

Observera att alla djupkartor endast är till för eget bruk och får ej användas i kommersiellt syfte eller läggas över på annan hemsida.

Djupkartor för nedladdning

 

 Är vi tydliga? Finns det ord eller meningar på sidan som är krångliga? Låt oss veta så att vi kan bli bättre! Klicka på rapportera fel på sidan nedan.

 Mer information