Barnens fiskesida

Är du sugen på att pröva fiskelyckan? I Skåne finns det mesta av det bästa! Mycket olika vatten att fiska öring, lax, torsk, ål, gädda, abborre och regnbåge i. Oss kan du ringa och fråga om det mesta som rör fiske. Som när, var, vad och hur du får fiska. Vi lovar att försöka svara.
Som man säjer för att få fiskelycka: Skitfiske på dig!
Hugo metar abborre

Fiske som hobby

Fiske är en rolig och spännande hobby. I början är det drömmen om att fånga den jättestora fisken som lockar, men småningom växer intresset för djur och natur och miljö och samspelet i naturen.

Fiska snällt

Allt fiske ska respektera det levande. Fisken i våra sjöar och hav måste vi vara rädda om för att den ska finnas kvar i framtiden. Tänk på att aldrig ta upp mer fisk än vad du och din familj kan äta och döda genast den fisk du tänker behålla!

Fråga om lov!

Om du ska fiska i en sjö, å eller bäck, måste du alltid fråga den som har fiskerätten i vattnet om lov. Allemansrätten ger inte rätt att fiska på någon annans vatten. Ett sätt att få lov att fiska är att köpa fiskekort. På många ställen får barn fiska gratis tillsammans med en vuxen som köpt fiskekort. Det är lite olika åldersgränser för barn så fråga där du köper fiskekortet. I många vatten säljs inte fiskekort, då måste du fråga ägaren. I havet längs Skånes kust får du däremot fiska med spö utan att behöva fråga om lov.

På Turism Skånes hemsida hittar du en del platser där du kan köpa fiskekort.

Regler för fiske

Även om du har lov att fiska finns det vissa regler för fisket som du måste känna till. Reglerna är till för att skydda fisken.

 Se reglerna här.

 

 

 

 Är vi tydliga? Finns det ord eller meningar på sidan som är krångliga? Låt oss veta så att vi kan bli bättre! Klicka på rapportera fel på sidan nedan.