Kvismaren och Kvarntorpstrappan när Kronprinsessans vandring kommer till Närke 20 april

Det blir en tuff heldag när landshövding Maria Larsson tar emot Kronprinsessan Victoria på hennes Landskapsvandringar som når Närke nästa fredag. Allmänheten och alla som vill får vara med under dagen.
Kronprinsessan Viktoria

Med vandringar genom Sveriges landskap vill Kronprinsessan uppleva och synliggöra Sveriges mångfald av natur som kan upplevas under olika årstider i olika landskap. På samma gång slår Kronprinsessan ett slag för värdet av friluftsliv, motion och folkhälsa. Landskapsvandringarna inleddes i höstas, och nu när våren lite försenad har anlänt så kan hon fredag den 20 april möta den i Närke.

– Vi är säkra på att det blir en minnesvärd dag för Kronprinsessan, säger landshövding Maria Larsson. Kronprinsessan får möta våren vid Kvismaren och det som kännetecknar Närke, nämligen bördigt slättlandskap. Och i programmet ingår vandring, fågelliv och – de nyvaknade ormarna vid Öby Kulle som ju är en besöksattraktion när vårsolen gassar.

På eftermiddagen blir det mer motion och upplevelser. Först cykling från Kävesta folkhögskola till Närkeslättens högsta punkt – Kvarntorpshögen. Men det blir inte cykling ända upp – toppen bestigs genom den beryktade Kvarntorpstrappan, 427 trappsteg. Vid klart väder kan sedan nästan hela Närke beskådas.

Alla får vandra och cykla med!

Till vandringen/cykelturen och Kvarntorpstrappan bjuds även allmänheten in för att delta, alltså inte bara som åskådare. Flera föreningar kommer att vara med under dagen för att visa prov på aktiviteter. Dessutom väntas skolklasser vara med i aktiviteter under delar av dagen.

Media kan vara med i strapatserna som deltagare, men de som är med och bevakar dagen behöver ackreditera sig och sedan få en särskild "press-tag" som skickas ut/hämtas.

Till de som ackrediteras skickas mer information om lämpliga fotoplatser.

Ackreditering görs till:

Göran Schultz
Telefon 070-361 62 39,
E-post goran.schultz@lansstyrelsen.se
Ange: Namn, medieföretag/tidning eller motsvarande och glöm inte telefonnummer (helst mobilnr direkt)

Programmet

Programmet för Kronprinsessan i Närke den 20 april OBS! Tiderna kan komma att justeras!