Arkeologiskola på Siggebohyttans bergsmansgård! 

Publicerad
2011-05-30
Kategori
Samhällsplanering & kulturmiljö
Ämnesområde
Arkeologi och fornlämningar, Byggnadsvård, Skyddad bebyggelse

Vill du vara arkeolog för några dagar? I sommar kommer Örebro läns museum erbjuda dig som är 12 år eller äldre att delta i en arkeologisk undersökning vid Siggebohyttan.

Ja 

Siggebohyttan är en bergsmansgård från slutet av 1700-talet och den ligger på en höjd mellan Lindesberg och Nora. Du kan läsa mer om Siggebohyttan under Sevärda kulturmiljöer, Siggebohyttan.

Arkeologiskolan är gratis och den pågår under två perioder i sommar:

  • period 1: 4-8 juli
  • period 2: 11-15 juli

Du kommer att få vara med i allt som har med en arkeologisk undersökning att göra. Du får gräva, mäta, rita, registrera fynd m.m. Föranmälan krävs.

Läs mer på Örebro läns museum hemsida.

 

Bidrag från Länsstyrelsen

Örebro läns museum får under 2011 bidrag från Länsstyrelsen till ett projekt om byggnadsminnet Siggebohyttans bergsmansgård. Projektet innebär att ny kunskap om Siggebohyttans trädgård ska komma fram. Den nya kunskapen kan sedan användas som underlag för vård- och informationsinsatser och för att utveckla park och trädgård. Besökarna kommer att få en större upplevelse vid en av länets mest intressanta kulturmiljöer.

Genom att använda sommarkurser för ungdomar så blir även denna intressanta målgrupp mer involverad i utvecklingen av besöksmålet Siggebohyttan.

Senast uppdaterad: 2011-05-30    

Kontakta oss

Jonas Jansson
Plan och Kultur
Jonas punkt Jansson snabela lansstyrelsen punkt se¤Jonas punkt Jansson snabela lansstyrelsen punkt se
010-2248468
070-3673511