Länsstyrelsen samlar taxi och hotell för att få hjälp stoppa människohandel 

Publicerad
2010-02-22
Kategori
Människa & samhälle
Ämnesområde
Mänskliga rättigheter

Under tisdagen hade Länsstyrelsen möte med representanter för de branscher i länet som kan komma i kontakt med människohandel för sexuella ändamål.
Taxi-, hotell-, turist- och restaurangnäringen var inbjudna.
– Polisens traffickinggrupp behöver få tips för att kunna stoppa den olagliga handeln, säger Länsstyrelsens samordningsansvariga mot människohandeln i länet Kerstin Lillje.

Ja 

Den nationella samordnaren mot prostitution och människohandel, Patrik Cederlöf,  informerade om i vilka situationer det finns anledning att misstänka trafficking.

– Vi vet att det förekommer även i vårt län, säger Kerstin Lillje och vi har ett ansvar att samordna de myndigheter som ska samverka åtgärder mot den olagliga verksamheten.

Tidigare har Länsstyrelserna i sju mellansvenska län genomfört en gemensam utbildning för åklagare, polis, socialtjänst och Migrationsverket, för att stärka samordningen och synkronisera insatserna.

 

Program:

10.00 Landshövding Rose-Marie Frebran inleder

10.20 Information och utbildning av Patrik Cederlöf, nationell samordnare mot Prostitution och Människohandel. Representanter från Citypolisens prostitutionsprojekt, Polisen i Örebro och Kerstin Lillje Länsstyrelsen i Örebro.

11.40 Frågestund

12.00 Avslutning

Senast uppdaterad: 2010-02-24    

Kontakta oss

Kerstin Lillje
Särskilt sakkunning i jämställdhet
Kerstin punkt Lillje snabela lansstyrelsen punkt se¤Kerstin punkt Lillje snabela lansstyrelsen punkt se
010-2248606
070-6248604