Naturliga möjligheter - företagens guide till naturreservaten

NATURliga möjligheter är en vägledning för företagare som vill utveckla naturturism i naturreservat eller nationalparker i Örebro län. Sök via karta, aktiviteter och teman.
Fyra bilder som symboliserar naturturism

Här kan du läsa mer om möjligheten att utveckla naturturism i länets naturreservat. I dagsläget finns ca 113 naturreservat och en nationalpark presenterade. De ligger huvudsakligen längs Bergslagsleden, men återfinns även på spridda platser i länet.
Läs mer om projektet och urval av reservat.

Du kan söka via kartan och se vilka reservat som finns i ditt närområde. Du kan också söka via aktiviteter och teman och se var det är lämpligt att erbjuda den aktivitet du vill jobba med.

Sök via karta - vad finns nära dig?

Vilka möjligheter finns där du bor, eller där du vill starta din verksamhet? Klicka på kartan och läs mer! 

Länk till karta över naturreservat
Klicka på kartan och läs mer om hur du söker via karta.

Sök via aktiviteter - vad är möjligt?

Vet du redan vilken upplevelse du vill erbjuda dina gäster, men är osäker på var det är lämpligt att göra det? Vi har samlat olika aktiviteter enligt symbolerna nedan för att du lättare ska se var de olika aktiviteterna är lämpliga. 

Länk till vandring Länk till cykling Länk till paddling Länk till ridning. Länken öppnas i samma fönster. Länk till övernattning Länk till eldning    

Grön och gul symbol

Ridning är tillåtet = Aktiviteten är tillåten        Ridning är tillåtet under vissa förutsättningar = Aktiviteten är tillåten under vissa förutsättningar.

 

Sök via teman

I vilka naturreservat är det möjligt att arrangera fågelskådning, vildmarksliv eller titta på djur och växter? Vi har gjort en sammanställning över vilka teman som är möjliga var. 
Teman vi tittat närmare på:

  • Historia
  • Däggdjur
  • Berg och sten
  • Fåglar
  • Fjärilar
  • Vildmark
  • Blommor

Teman 

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Tillgänglighet

 

Länk till sida om tillgänglighet 

Vissa naturreservat är särskilt anpassade för personer med funktionsnedsättning.

 

Läs mer om projektet NATURliga möjligheter