Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

23 maj 2024 klocka 08.30 - 10.30

Attraktiva vandringsleder i Norrbotten

Grönklädd pojke vandrar på spång.

Hur kan vi utveckla tillgängliga och långsiktigt hållbara vandringsleder i Norrbotten som bidrar till att göra länet till en attraktiv och hållbar vandringsdestination, en hållbar landsbygds- och platsutveckling och en förbättrad folkhälsa?

Ta del av det nationella ramverket för vandringsleder och var med och forma framtida samverkan i frågor som rör vandringsleder i Norrbotten.

För vem?

Endast för inbjudna deltagare.

Mötet riktar sig till organisationer, föreningar, företag, kommuner, region och andra aktörer som arbetar med utveckling av vandringsleder, platsutveckling med fokus på friluftsliv, naturturism eller landsbygdsutveckling, arrangerar aktiviteter eller bedriver annan verksamhet med koppling till vandringsleder.

Inbjudna deltagare får en anmälningslänk. Antalet platser är begränsade.
Kontakta Lo Fischer om du behöver riktad inbjudan men inte har fått någon.

E-post till Lo Fischer

Program

  • Organisering av regional och lokal ledsamordning i Norrbottens län
    Genom regional samverkan mellan ledaktörer skapar vi trygga, kvalitetssäkrade och långsiktigt hållbara leder för god folkhälsa och för att utveckla Norrbotten som ett internationellt och nationellt resmål för vandring. Ta del av, och var en del i, projektet som drivs av Länsstyrelsen i samarbete med Kreativa Byar, Region Norrbotten och Swedish Lapland Visitors Board.
    Lo Fischer, Länsstyrelsen
  • Nationella ramverket för vandringsleder – teori och praktik
    Du får veta mer om det nationella ramverket för vandringsleder som ett verktyg för kvalitetssäkrade vandringsleder. Ta del av arbete med ledutveckling, lokal samverkan och praktisk erfarenhet av tillämpningen av det nationella ramverket från Pite älvdal. Lär känna systerprojektet som syftar till att stötta andra ledaktörer som vill arbeta med ramverket för vandringsleder.
    Britt-Louise Nyman, Kreativa byar i Norrbotten ekonomisk förening
  • Norrbottens har potential att locka fler vandrare från hela världen
    Norrbotten som resmål för många olika typer av vandrare är stor och det finns potentialer som vi – näringen och samhällsaktörer bäst förverkligar gemensamt. Ett attraktivt och hållbart resmål för vandrare erbjuder trygga, tillgängliga, kvalitetssäkrade och hållbara vandringsleder – en viktig del i den regionala besöksnäringsstrategin där företag, besökare och samhälle alla tillsammans bidrar till en hållbar utveckling av platsen.
    Swedish Lapland Visitors Board
  • Leder för ett hållbart Norrbotten
    Hur kan utvecklingen av hållbara vandringsleder bidra till attraktiva livsmiljöer, en god och jämlik hälsa och att stärka Norrbotten som varumärke? Vandringsleder ur ett regionalt utvecklingsperspektiv. Hur kan Region Norrbotten stötta lokala initiativ?
    Erika Falk, Region Norrbotten
  • Hur kan vi samverka för att stärka utvecklingen av attraktiva vandringsleder i Norrbotten?
    Vilka ledaktörer finns i länet? Hur ser samverkan ut idag? Vad behöver vi samverka kring? Hur kan samverkan utvecklas? Kom med inspel och diskutera möjligheter med förbättrad samverkan mellan ledaktörer i Norrbotten. Var med och forma framtida ledsamverkan i Norrbotten!
    Diskussionspass

Möjlighet att delta i Naturfrukost fredag 24 maj kl. 7.30-9.30

Starta fredagen på bästa möjliga sätt genom att samla kraft i naturen! Förutom att vi bjuder på frukost i en härlig miljö bjuder vi också på kunskaper om varför vi mår bra i naturen och varför den vardagsnära naturen är så viktig när vi ska skapa hållbara samhällen. Biverkningar kan vara minskad stress, lägre blodtryck och ett glatt humör!

Anmäl intresse i samband med att du anmäler dig till konferensen. Begränsat antal platser på detta event – först till kvarn!

En buss kommer att avgå från Kulturens hus kl 7:30 och vi är åter senast 9:30. Vi bjuder på en enklare frukost utomhus i ett närbeläget naturområde. Kläder efter väder!

Mer information om Naturfrukost

Arrangör

Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Frågor?

Har du frågor om evenemanget? Kontakta ansvarig vid Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Fotografering

Länsstyrelsen kan komma att fotografera och filma detta evenemang för att använda bilderna och filmerna i sina kommunikationskanaler och i sociala medier. Prata med personal på plats om du har någon invändning mot att synas i bild.

Anmälan

Inbjudna deltagare får en länk till anmälan.

Kontakta oss om du inte får en bekräftelse via epost efter din anmälan eller om du vill avboka din plats.

Ikoner mot en färgglad bakgrund

Länsstyrelseveckan

Konferensen är en del av Länsstyrelseveckan, en serie konferenser som lyfter vårt arbete med Norrbottens hållbara utveckling inom olika områden.

Länsstyrelseveckan 2024

 

Var:
Kulturens hus, Skeppsbrogatan 17, 972 31 Luleå
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
02 maj 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss