Nyhetsarkiv 

Din sökning gav 515 träffar
 • Medalj för hembygdsvårdande gärning går till länsbo

  medalj
  2014-10-23

  Nordiska museets nämnd har utsett fem ”inom kulturminnesvården förtjänta personer” till att få medalj för hembygdsvårdande gärningar. Hans-Erik Alatalo tar emot medaljen den 24 oktober på museets årsd...

 • Länsstyrelsens förklaring till beslutet om att lämna tillbaka den omhändertagna jakthunden

  medalj
  2014-10-23

  Länsstyrelsen har omprövat sitt beslut om att omedelbart omhänderta jakthunden som återfunnits utanför Älvsbyn. Vi har fått en del synpunkter på detta och väljer därför att förklara bakgrunden till vårt beslut.

 • Länsstyrelsen verkar för Pajalas bästa

  Andreas Lind
  2014-10-22

  Länsstyrelsen i Norrbottens län bildade den 8 oktober den så kallade Pajalagruppen, med anledning av gruvbolaget Northland Resources pågående rekonstruktion.

 • Bra betyg för Länsstyrelsernas arbete med lönegaranti

  Lönegaranti
  2014-10-22

  Årets resultat av Länsstyrelsernas gemensamma kundundersökning visar att länsstyrelsen gör ett mycket bra arbete med handläggning av lönegaranti. Nöjdast är konkursförvaltare och lönebidragsmottagare ...

 • Brukarundersökning 2014 – se resultatet

  Lönegaranti
  2014-10-22

  Länsstyrelserna får högt betyg på handläggning av lönegaranti, prövning av avfall och samordning och handläggning inom alkohol- och tobaksfrågor.

 • Hur kan jag använda mig av VISS?

  Vattendroppar
  2014-10-21

  VattenInformationsSystem Sverige (VISS) innehåller information om Sveriges större sjöar, vattendrag, grundvatten och kustvatten. Vi erbjuder webbutbildningar i oktober-november 2014.

 • Socialnämnders och vårdgivares ansvar i arbetet mot våld i nära relationer

  Inbjudan till konferens
  2014-10-17

  Socialstyrelsen och Länsstyrelserna bjuder in beslutsfattare och yrkesutövande inom hälsa, sjukvård och socialtjänst samt ideella aktörer till regionala konferenser på sju platser i landet.

 • Värna våra vatten - en föreläsningsturné

  Skog och vatten
  2014-10-17

  Välkommen till föreläsningen "Värna våra vatten" 22 oktober i Piteå Havsbad med sportfiskeprofilerna Martin Falklind och Gunnar Westrin.

 • Störningar på webbplatsen under lördag 18 oktober

  Länsstyrelserna
  2014-10-16

  Det kommer att genomföras uppdateringar av våra externa webbplatser under helgen 17-19 ktober vilket kan innebära störningar under lördagen mellan kl 10.00-11.00.

 • PRESSMEDDELANDE: Länsstyrelsen söker nya begravningsombud

  Begravningsombud
  2014-10-15 Pressmeddelande:

  Begravningar och begravningsplatser sköts oftast av församlingar inom Svenska kyrkan. För att säkerställa att församlingarna tillvaratar de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan förordna...

 • PRESSMEDDELANDE/INBJUDAN: Integration och etablering av nyanlända och ensamkommande barn

  Ensamkommande barn
  2014-10-15 Pressmeddelande:

  På onsdag och torsdag träffas representanter från bland annat kommuner, länsstyrelser och Migrationsverket i Piteå under en konferens med temat ”integration och etablering av nyanlända och ensamkomman...

 • Länsstyrelserna lanserar Sveriges länskarta

  Ensamkommande barn
  2014-10-13

  Sveriges länskarta heter den nya karttjänst som länsstyrelserna nu lanserar för ökad tillgång till allmänintressant geografisk information.

 • Landshövdingen på plats i Pajala

  platsbesök i gruvan
  2014-10-08

  Nu är landshövding Sven-Erik Österberg i Pajala för att träffa olika aktörer. Anledningen är gruvbolaget Northland Resources beslut om att stoppa all gruvbrytning.

 • Björnjakten slut ovanligt snabbt i Norrbottens län

  björn i vatten
  2014-10-07

  Den sista björnen, en hona, fälldes i söndags i Gällivare. Nu är björnjakten slut i Norrbottens län för i år. Så här sammanfattas den.

 • Länsstyrelsen utreder om Northland följer tillståndet för sandmagasinet

  sandmagasinet northland
  2014-10-07

  I augusti fick Länsstyrelsen in uppgifter om att bolaget Northland Resources sanddeponi i Kaunisvaara hade svämmat över de anlagda dammvallarna. Nu pågår en utredning som ska ta reda på om bolaget har...

 • PRESSMEDDELANDE: Länsstyrelsen avstyrker Kallaks bearbetningsprocess

  sandmagasinet northland
  2014-10-02 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen anser inte att Bergsstaten ska bevilja bearbetningskoncession för fyndigheten Kallak K nr 1 i Jokkmokks kommun

 • PRESSMEDDELANDE: Kvinnors företagande ökar i Norrbotten

  kvinnliga piloter
  2014-10-02 Pressmeddelande:

  Under åren 2006-2012 har antalet företag som drivs av kvinnor ökat med 40%, omsättningen i företag som drivs av kvinnor ökat med 64% och lönerna ökat med nästan 80% i Norrbotten.

 • Replik Rallarvägen

  Rallarvägen
  2014-09-30

  I gårdagens Norrbottens Kuriren kunde vi läsa om hur Norge riktar sitt missnöje med hur vi sköter Rallarvägen. Vi vill genom denna replik förtydliga hur våra förutsättningar ser ut och öppna upp för e...

 • Stor invigningsfest för naturum Laponia

  naturum Laponia
  2014-09-29

  Lördagen den 27 september invigdes naturum Laponia i Stuor Muorkke. Det blåste storm och regnade och snöade men det blev en härlig invigningsfest med över 700 besökare.

 • Björnjakten avlyst i kustområdet

  björn i skog
  2014-09-29

  Alla åtta björnar är nu fällda i Norrbottens kustområde. Den sista björnen sköts i Piteå i helgen. I inlandet får ytterligare 11 björnar fällas i årets björnjakt.

Träffar per nyhetstyp