Nyhetsarkiv 

Din sökning gav 509 träffar
 • Socialnämnders och vårdgivares ansvar i arbetet mot våld i nära relationer

  Inbjudan till konferens
  2014-10-17

  Socialstyrelsen och Länsstyrelserna bjuder in beslutsfattare och yrkesutövande inom hälsa, sjukvård och socialtjänst samt ideella aktörer till regionala konferenser på sju platser i landet.

 • Värna våra vatten - en föreläsningsturné

  Skog och vatten
  2014-10-17

  Välkommen till föreläsningen "Värna våra vatten" 22 oktober i Piteå Havsbad med sportfiskeprofilerna Martin Falklind och Gunnar Westrin.

 • Störningar på webbplatsen under lördag 18 oktober

  Länsstyrelserna
  2014-10-16

  Det kommer att genomföras uppdateringar av våra externa webbplatser under helgen 17-19 ktober vilket kan innebära störningar under lördagen mellan kl 10.00-11.00.

 • PRESSMEDDELANDE: Länsstyrelsen söker nya begravningsombud

  Begravningsombud
  2014-10-15 Pressmeddelande:

  Begravningar och begravningsplatser sköts oftast av församlingar inom Svenska kyrkan. För att säkerställa att församlingarna tillvaratar de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan förordna...

 • PRESSMEDDELANDE/INBJUDAN: Integration och etablering av nyanlända och ensamkommande barn

  Ensamkommande barn
  2014-10-15 Pressmeddelande:

  På onsdag och torsdag träffas representanter från bland annat kommuner, länsstyrelser och Migrationsverket i Piteå under en konferens med temat ”integration och etablering av nyanlända och ensamkomman...

 • Länsstyrelserna lanserar Sveriges länskarta

  Ensamkommande barn
  2014-10-13

  Sveriges länskarta heter den nya karttjänst som länsstyrelserna nu lanserar för ökad tillgång till allmänintressant geografisk information.

 • Landshövdingen på plats i Pajala

  platsbesök i gruvan
  2014-10-08

  Nu är landshövding Sven-Erik Österberg i Pajala för att träffa olika aktörer. Anledningen är gruvbolaget Northland Resources beslut om att stoppa all gruvbrytning.

 • Björnjakten slut ovanligt snabbt i Norrbottens län

  björn i vatten
  2014-10-07

  Den sista björnen, en hona, fälldes i söndags i Gällivare. Nu är björnjakten slut i Norrbottens län för i år. Så här sammanfattas den.

 • Länsstyrelsen utreder om Northland följer tillståndet för sandmagasinet

  sandmagasinet northland
  2014-10-07

  I augusti fick Länsstyrelsen in uppgifter om att bolaget Northland Resources sanddeponi i Kaunisvaara hade svämmat över de anlagda dammvallarna. Nu pågår en utredning som ska ta reda på om bolaget har...

 • PRESSMEDDELANDE: Länsstyrelsen avstyrker Kallaks bearbetningsprocess

  sandmagasinet northland
  2014-10-02 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen anser inte att Bergsstaten ska bevilja bearbetningskoncession för fyndigheten Kallak K nr 1 i Jokkmokks kommun

 • PRESSMEDDELANDE: Kvinnors företagande ökar i Norrbotten

  kvinnliga piloter
  2014-10-02 Pressmeddelande:

  Under åren 2006-2012 har antalet företag som drivs av kvinnor ökat med 40%, omsättningen i företag som drivs av kvinnor ökat med 64% och lönerna ökat med nästan 80% i Norrbotten.

 • Replik Rallarvägen

  Rallarvägen
  2014-09-30

  I gårdagens Norrbottens Kuriren kunde vi läsa om hur Norge riktar sitt missnöje med hur vi sköter Rallarvägen. Vi vill genom denna replik förtydliga hur våra förutsättningar ser ut och öppna upp för e...

 • Stor invigningsfest för naturum Laponia

  naturum Laponia
  2014-09-29

  Lördagen den 27 september invigdes naturum Laponia i Stuor Muorkke. Det blåste storm och regnade och snöade men det blev en härlig invigningsfest med över 700 besökare.

 • Björnjakten avlyst i kustområdet

  björn i skog
  2014-09-29

  Alla åtta björnar är nu fällda i Norrbottens kustområde. Den sista björnen sköts i Piteå i helgen. I inlandet får ytterligare 11 björnar fällas i årets björnjakt.

 • PRESSINBJUDAN: Regional mineralstrategi - dialogmöte

  Mineraler
  2014-09-29 Pressmeddelande:

  På måndag träffas de som är verksamma inom näringen för ett dialogmöte kring strategisk utveckling av framtidens mineralutvinning i Norrbottens och Västerbottens län.

 • Tina Hollstedt blev Årets Mentor i Norrbotten

  Tina Hollstedt
  2014-09-26

  Tina Hollstedt vid utbildningsföretaget Utvecklingscompagniet har utsetts till Årets Mentor i Norrbotten.

 • Sura sulfatjordar kartläggs i Norrbotten

  Sulfidlera i hand
  2014-09-24

  Under hösten 2014 pågår ett projekt längs med Norrbottens kustland där vi kartlägger vilka vattendrag som kan vara påverkade av sura sulfatjordar. Syftet med projektet är att öka kunskapen om omfattni...

 • Vice riksbankschef på residensfrukost

  Cecilia Skingsley
  2014-09-24

  Cecilia Skingsley är vice riksbankschef sedan 2013 och just nu på besök i Norrbotten. Under morgonen besökte hon Länsstyrelsen vid ett frukostmöte för att tala om det ekonomiska läget.

 • PRESSINBJUDAN: Invigning av naturum Laponia

  Invigning 27 september
  2014-09-22 Pressmeddelande:

  Lördag den 27 september invigs naturum Laponia och årudahka/samiska vistet på Viedásnjárgga i Stuor Muorkke/Stora Sjöfallet. Det blir en stor invigningsfest öppen för alla, med musikunderhållning, del...

 • Länsstyrelsen - för Norrbottens bästa!

  Familj med barnvagn
  2014-09-12

  På måndag inleds SEE hållbarhetsveckan, där Länsstyrelsen är en av arrangörerna. Så här berättar miljömålssamordnaren Jörgen Naalisvaara om Länsstyrelsens roll i sammanhanget.

Träffar per nyhetstyp