Nyhetsarkiv 

Din sökning gav 657 träffar
 • Hudsjukdom kan ligga bakom laxdöden i Torneälven

  Laxdöd
  2015-08-31 Pressmeddelande:

  Under sommarn har det kommit in rapporter om sjuka och döda laxar i de norrländska älvarna, framför allt Torneälven. Fiskarna har varit slöa samt har haft hudskador och svampinfektioner.

 • Landshövdingen inviger Storhuvudets naturreservat

  Invigning av Storhuvudet
  2015-08-28 Pressmeddelande:

  På söndag inviger landshövding Sven-Erik Österberg tillsammans med Bodens kommunalråd Inge Andersson naturreservatet Storhuvudet, cirka 15 kilometer nordväst om Boden.

 • Årets björnjakt vid kusten är slut

  Brunbjörn
  2015-08-27

  För kustområdet som utgör ett eget delområde och som omfattar kommunerna Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda är årets björnjakt slut.

 • Viktig information angående dricksvatten i Lulnäsudden

  vattendroppe
  2015-08-26

  Försvarsmakten avråder i avvaktan på närmare utredning från att använda vattnet vid Lulnäsuddens sommarstugeområde som dricksvatten och för matlagning.

 • Ansök om delfinansiering fram till sista augusti

  blommor
  2015-08-20

  Det är möjligt att ansöka om delfinansiering av projekt inom Regionalfonden och Socialfonden fram till den 31 augusti. Ansökan inom aktuell utlysning lämnas in till Länsstyrelsen.

 • Besök av fylkesmän och överdirektörer från Regionförvaltningsverket

  Besök till länsledningen
  2015-08-18 Pressmeddelande:

  Regionala myndighetschefer från Sverige, Norge och Finland träffas.

 • Utbrott av harpest i Norrbotten

  Död hare på marken med skyffel
  2015-08-06

  I sommar har fler fall än vanligt av harpest upptäckts i Norrbotten. Myggen är smittspridare. SVA efterlyser rapporter om döda harar i länet. Eventuella fynd av harar kan också skickas in.

 • 35 björnar får fällas under årets licensjakt i Norrbottens län

  Björnjakt
  2015-07-08

  Länsstyrelsen har beslutat om årets licensjakt på björn i Norrbottens län. Kvoten är i år 35 björnar. Det är en kraftig sänkning från förra årets kvot på 67 björnar.

 • Länsstyrelsen yttrar sig till regeringen om Kallakfyndigheten

  Sven-Erik Österberg
  2015-07-07 Pressmeddelande:

  Länsstyrelsen har på regeringens begäran lämnat ett kompletterande yttrande angående bearbetningskoncession för fyndigheten Kallak K nr 1 i Jokkmokks kommun. Den kompletterande bedömningen begränsas t...

 • Regional strategi för innovativ och hållbar utveckling av mineralsektorn

  Mineralstrategi
  2015-07-02

  Den regionala strategin för innovativ och hållbar utveckling av mineralsektorn i Norrbottens och Västerbottens län är en del av länens övergripande strategier för regional utveckling. Den knyter även ...

 • Kris och panik i Almedalen lockade nästan 400 besökare

  Almedalen 2015
  2015-06-30

  De tre seminarierna om samhällets krishantering lockade under förmiddagen nästan 400 besökare till Länsstyrelsens trädgård i Visby. Under ledning av Annika Nordgren Christensen gav ett stort antal akt...

 • Nytt stöd för lokala klimatinvesteringar

  Klimatinvesteringar
  2015-06-26

  Regeringen har beslutat om ett nytt statligt klimatinvesteringsstöd. Stödet ska gå till klimatinvesteringar på lokal nivå, i linje med lokala och regionala strategier.

 • Stor satsning på skyddad natur

  Kebnekaise
  2015-06-26

  Norrbottens län får i regeringens vårbudget drygt 22 miljoner extra till satsningar på värdefull natur. Pengarna kommer att gå till åtgärder i befintliga områden och till bildande av nya naturreservat...

 • Länsstyrelsen i Almedalen

  Almedalen 2015
  2015-06-26

  Under Almedalsveckan deltar landshövding Sven-Erik Österberg och medarbetare sakkunniga inom jämställdhet och krisfrågor.

 • Länsstyrelsens projekt mot nätdroger uppmärksammas i P3 Nyheter

  Nätdroger
  2015-06-26

  Länsstyrelsens projekt mot nätdroger uppmärksammas i P3 Nyheter

 • Ny mötesplats kring möjligheterna med svensk råvara

  Åker med vete. Foto Smålandsbilder.
  2015-06-25

  Kom till Öland och en nationell mötesplats för livsmedelsindustrin! Temat är svensk råvara som konkurrensfördel. Under två dagar i september bjuds representanter från livsmedels- och förädlingsindustr...

 • 583 miljoner i EU-stöd till utvecklingsprojekt i Övre Norrland

  Hand med pengar
  2015-06-24 Pressmeddelande:

  Strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland har vid sitt första prioriteringsmöte för programperioden 2014-2020 prioriterat 42 olika projekt som tillsammans får närmare 583 miljoner kronor i EU-stöd.

 • Kris och panik i Almedalen

  Almedalen
  2015-06-23

  Hur klarar samhället av en större kris? Vilka förväntningar har medborgaren? Är myndigheternas uppdrag tydliga? Sveriges Länsstyrelser bjuder in till debatt om samhällets krisberedskap i Almedalen tis...

 • Klart med beslut om § 37a medel, Flyktingguider och familjekontakter

  Flyktingguide
  2015-06-18

  Länsstyrelsen har även i år haft möjlighet att lämna ersättning till landets kommuner för att stärka och utveckla verksamhet med flyktingguider och familjekontakter.

 • Länsstyrelsen kontrollerar djurskyddet i länet

  Kalv
  2015-06-17 Pressmeddelande:

  –Lantbrukarna i Norrbotten sköter sina djur bra. Allvarligare djurskyddsärenden blir ofta mycket uppmärksammade i media men de är inte en representativ bild av hur djurhållningen är i länet, säger Eri...

Träffar per nyhetstyp