Företagsstöd 

Mynt

Varje år får Länsstyrelsen pengar av regeringen som ska användas till olika företagsstöd. Dessa stöd ska hjälpa länets företag att få en långsiktig lönsamhet och tillväxt.

Stödens omfattning och inriktning varierar mellan olika län och med tiden, beroende på vilka resurser och särskilda uppdrag som regeringen har gett länen. Vi kan, som en del av insatserna för regional tillväxt, ge bidrag till bland annat investeringar, marknadsföring, innovationsutveckling och utbildning i små och medelstora företag. Dessutom finns ett särskilt stöd till kommersiell service på landsbygden, exempelvis lanthandlar och bensinstationer.

 

Nyheter

 

Informationsträff i Arvidsjaur den 10 april

2014-04-01 

På torsdag den 10 april mellan kl 10.00-20.00 finns Länsstyrelsen på plats hos Tillväxtenheten för att berätta mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Har du planer på att investera så ta chansen och boka in en personlig träff med Daniel eller Erika på torsdag.

Klicka här för att boka personligt besök

 

Frukostmöte i Gällivare den 4 april

2014-03-26 

På fredag den 28 mars finns Daniel Granlund och Erika Falk från Länsstyrelsen på plats hos Företagsbolagets företagsfrukost mellan kl 08.00-09.00 och informerar om de regionala företagsstöden.

 

Informationsträff i Gällivare den 3 april

2014-03-24

På torsdag den 3 april mellan kl 10.00-17.00 finns Länsstyrelsen på plats på Expandum för att berätta mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Har du planer på att investera så ta chansen och boka in en personlig träff med Daniel eller Erika på torsdag.

Vi behöver din bokning senast måndag den 31 mars kl 12.00 och den gör du enklast genom att ringa Kajsa på Expandum 070-689 65 60.  

Varmt välkommen att hitta en lösning på ditt finansieringsbehov tillsammans med Länsstyrelsen.  

 

Tillväxtcheck - rekvirera i tid!

2014-03-04

Tillväxtchecken är ett pilotprojekt som avslutas under 2014. Pengarna måste betalas ut under året och vi vill påminna dig att i tid rekvirera pengar. Absolut sista datum att rekvirera pengar är 2014-10-31.

Intresset för ”Tillväxtchecken” är fortsatt stort och om du/ni vet om att investeringarna inte blir av eller kommer att bli mindre än vad som togs med i ansökan om stöd – informera oss gärna om detta så kan vi frigöra pengar till fler ansökningar.
 
 
 
 
 
Nyhetsarkiv

 

 

 

 

Information om stöd till jordbruks-, skogs- och trädgårdsföretag finns under fliken Lantbruk och landsbygd.

Företagsbroschyr

Här hittar du samlad information om de olika stödformerna som finns.

 Beslutsstatistik Här hittar du beslutstatistik för företagsstöd