Fiskekort och fiskekartor 

Statens vatten ovan odlingsgränsen i Norrbottens län är uppdelade på fyra olika fiskekort; Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Arjeplog.

Fiskekort

För att få fiska i våra vatten krävs fiskekort för det område du tänkt fiska i (ungdomar under 16 år fiskar gratis i sällskap av målsman med fiskekort).

Fiskekorten kostar

  • 70 kronor för 1 dygn.
  • 125 kronor för 3 dygn.
  • 220 kronor för 7 dygn.
  • 440 kronor för ett kalenderår. Ytterligare personer boende på samma adress kan lösa årskort familjemedlem för 125 kronor.

Fiskekorten kan köpas på många olika ställen. Se i fiskkortsbilagorna i länkarna till höger för lista på återförsäljare av fiskekort. Fiskekort kan också köpas på nätet via Fiskekort.se och Natureit. Mer information om det hittar du via länkarna till höger.

I samband med att du köper ett fiskekort kryssar försäljaren i vilken kommun kortet skall gälla i. Ifall du köper kortet i en annan kommun än den du tänker fiska i så är det viktigt att du upplyser försäljaren om det, så att rätt kommun blir förkryssad på kortet.

För att få fiska i våra kvoterade vatten måste du ha ett speciellt tillstånd. Ansökningsblankett och mer ingående information om kvoterade vatten hittar du via länken till höger.

Röding.
Röding. Foto: Länsstyrelsen i Norrbotten

Fiskekortsbilagor med kartor

Med hjälp av våra fiskekortsbilagor kan du se vilka regler som gäller i respektive kommun samt via kartorna se var de olika vattnen ligger och vad de heter. För att kartorna inte ska bli för plottriga är vegetations-uppdelningen på kartorna mycket grov med bara två olika varianter; kalfjäll eller skog. Via länken till höger kan du ladda ner aktuella kartor i pdf-format för den kommun du är intresserad av. För att kunna läsa dem krävs programmet "Adobe Acrobat Reader". Pdf-filerna är omkring 2 MB och kan ta ganska lång tid att ladda ner.

Du kan även beställa aktuella fiskekortsbilagor i pappersformat från Länsstyrelsen, klicka på respektive karta för att göra beställningen.

Kontakta oss

Patrik Olofsson
Vatten- och fiskeenheten
Patrik punkt Olofsson snabela lansstyrelsen punkt se¤Patrik punkt Olofsson snabela lansstyrelsen punkt se
010-2255392

Interna länkar

Fiskekort online

Natureit

Fiskekort.se

Länsstyrelsens fiskekort

Länsstyrelsens fiskekort.

Fiskekortsbilagor med kartor