Efterlysning: kunskapsspridare i Småland! 

Publicerad
2011-05-03
Kategori
Om Länsstyrelsen
Ämnesområde
Landshövding och länsledning

Kunskapspriset om sammanlagt 1,5 miljoner kronor delas årligen ut för att belysa vikten av innovativ kunskapsspridning. Nu söker vi innovativa kunskapsspridare i Småland. Onsdagen den 4 maj bjuder landshövdingen och Kunskapspriset in till en lunch i kunskapens tecken.

Ja 

- Att sprida kunskap blir en allt viktigare nyckel till framgång och fortsatt konkurrenskraft, säger landshövding Kristina Alsér. Kunskapspriset efterlyser fler nominerade från Småland och bjuder därför, tillsammans med landshövdingen Kristina Alsér, in till en inspirerande lunch.  

Under lunchen medverkar:
Kristina Alsér
, landshövding i Kronobergs län
Lotta Lundgren, Drömmarnas hus, mottagare av Kunskapspriset 2010
Bertil Vallien, Kosta Boda, skapare av Kunskapsprisets prissymbol
Arne Ekman, chefredaktör för NE och juryordförande.  

Tid: Onsdagens den 4 maj, kl. 12.00 – ca 14.00
Plats: Landshövdingens residens i Växjö  

Välkommen!  

För ytterligare information om Kunskapspriset kontakta
Arne Ekman, chefredaktör Nationalencyklopedin, 040-665 4775
Eva Möller, Kunskapspriset, 040-665 4716    

Om Kunskapspriset
Syftet med priset är att belöna dem som på ett inspirerande och innovativt sätt sprider kunskap till andra. De eldsjälar som blir nominerade kan få hela 250 000 kronor vardera i belöning. På onsdag hoppas Kunskapspriset kunna locka fram fler nomineringar i regionen. NE har instiftat priset och det delas ut i oktober på Kunskapsgalan i Stockholms stadshus i närvaro av H.K.H. Kronprinsessan Victoria.

Se exempel på tidigare pristagare och nominera på www.kunskapspriset.se.

Kunskapspriset belönar inspirerande, innovativ, kunskapsspridning som gynnar Sveriges konkurrenskraft och entreprenörsanda. Alla kan nominera och alla kan bli nominerade! Det delas ut av NE med partner, och prissumman är årligen totalt 1,5 miljoner kronor. I Kunskapspriset samarbetar Nationalencyklopedin med: Partner: E.ON, Dagens Nyheter, Lärarförbundet, Mistra, PwC, Stockholms stad, Vinnova. Sponsorer: Freys hotel, Malmö Aviation, Universeum.

Senast uppdaterad: 2011-05-03