Länsstyrelsen konfererar om trender kring dopning och droger 

Publicerad
2010-11-02

Under torsdag och fredag denna vecka uppmärksammar Länsstyrelsen under en konferens trenderna och problematiken kring dopning, droger och läkemedel. Medverkar under konferensen gör Lars Hansson, som är Tullverkets nationella specialist i ämnet.

Ja 

Konferensen är uppdelad i två delar. Under torsdagen behandlas ämnet dopning. Dagen kommer bland annat att ge svar på vad dopning är, vilka effekter dopningsmedel ger och hur vi tillsammans kan arbeta mot dopning. Detta är ett led i kampanjen ”Dopingfritt - Kronoberg gymmar utan droger”.

Under fredagen är temat ”Nya drog- och läkemedelstrender”. Frågor som kommer att lyftas är bland annat hur vi kan arbeta förebyggande mot droger, tillgängligheten på Internet samt fakta och myter om drogmissbruk.

Konferensens huvudperson är Tullverkets nationella specialist i dessa frågor, Lars Hansson. Han har en gedigen bakgrund inom Tullverket och har arbetat som såväl spanare och förhörsledare som narkotikainformatör och lärare vid tullskolan. Sedan 2004 är Hansson nationell tullspecialist och Tullverkets representant i ett flertal centrala nätverk på riksplanet.

Mer information se torsdagens program och inbjudan till fredagen.

Läs också mer om ”Dopingfritt” här.

 

För frågor kontakta

Katarzyna Musial, Länssamordnare alkohol- och drogfrågor, Länsstyrelsen i Kronobergs län

Tel: 0470-864 23, 070-530 42 85

Senast uppdaterad: 2010-11-03