Jobba hos oss

Länsstyrelsen är en arbetsplats med mångsidig verksamhet. Vi är en kunskaps- och tillsynsorganisation med bred kompetens inom många olika områden.

Hos oss arbetar jurister, samhällsplanerare, kulturmiljöantikvarier, statsvetare, beteendevetare, ingenjörer, veterinärer, naturvetare, agronomer med flera.

Vårt dagliga arbete går ut på att se till att riksdagens och regeringens beslut genomförs i länet, samt att samordna olika intressen och föra fram invånarnas behov för att få en bra utveckling när det gäller arbete, service och miljö.

Lediga jobb just nu
  • Handläggare marint områdesskydd 2017-06-12 Arbetsuppgifterna är till huvuddel knutna till vårt arbete med marint områdesskydd, som till exempel bildande av naturreservat där du kommer ha en drivande roll. Du kommer också att arbeta med de särskilda åtgärdsprojekt som länsstyrelsen bedriver för marint områdesskydd och kring marina kustvärden. Vi behöver även förstärkning inom vårt arbete med marina Natura 2000. Du kommer att representera länsstyrelsen i olika nätverk, såväl med Havs- och vattenmyndigheten, som regionalt i Kalmar län, i samverkan med kommuner och ideella organisationer.