Jobba hos oss

Länsstyrelsen är en arbetsplats med mångsidig verksamhet. Vi är en kunskaps- och tillsynsorganisation med bred kompetens inom många olika områden.

Hos oss arbetar jurister, samhällsplanerare, kulturmiljöantikvarier, statsvetare, beteendevetare, ingenjörer, veterinärer, naturvetare, agronomer med flera.

Vårt dagliga arbete går ut på att se till att riksdagens och regeringens beslut genomförs i länet, samt att samordna olika intressen och föra fram invånarnas behov för att få en bra utveckling när det gäller arbete, service och miljö.

Lediga jobb just nu
  • Energi- och klimatstrateg/samordnare 2017-07-06 Vi söker nu en energi- och klimatstrateg (samordnare energi och begränsad klimatpåverkan). Länsstyrelsen har en samordnande roll i det regionala arbetet med energi och klimatfrågor. Vi arbetar tillsammans med regionförbund och landsting, kommuner, näringsliv, frivilliga organisationer och andra aktörer för att frågorna ska få genomslag i länet. Länsstyrelsen har också ett uppdrag att strategiskt samordna och leda det regionala arbetet med att förverkliga den statliga politiken för energiomställning och minskad klimatpåverkan i länet. Detta uppdrag genomförs i nära samverkan med miljömålsuppdraget och klimatanpassningsuppdraget för länet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att, tillsammans med kolleger inom Länsstyrelsen, kommunicera behovet av energi och begränsad klimatpåverkan på ett sätt som motiverar aktörer att genomföra åtgärder. Du kommer att samordna, driva och utveckla det regionala arbetet med energi och begränsad klimatpåverkan internt och externt. Du kommer ingå i en...