Vandra i världsarvet med Kronprinsessan

Onsdagen den 9 maj ska H.K.H Kronprinsessan Victoria vandra 15 kilometer i världsarvet och den unika kulturbygden Södra Ölands odlingslandskap. Allmänheten hälsas välkomna att delta i vandringen.
Kronprinsessan på en av landskapsvandringarna i år

Kronprinsessan ska under 2017 och 2018 vandra i alla Sveriges landskap, vilket var länsstyrelsernas 40-års present till Kronprinsessan.  

​Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här. Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse. Landshövding Thomas Carlzon är värd för besöket på Öland. Under vandringen kommer ett antal guider att lotsa Kronprinsessan och allmänheten genom det unika odlingslandskapet. 

Allmänheten inbjuds att delta i vandringen, som startar kl. 09.30 vid Seby läge. Packa picknick-korgen, ta på vandringskängorna och varmt välkomna att delta i en 15 kilometer lång promenad onsdagen den 9 maj.

Det är viktigt att alla följer vandrigsleden Seby läge till Gräsgård eftersom dte är mitt i häckningstider och vi passerar fler häckningsplatser.

Vid Gräsgårds hamn blir det ett kort stopp och sedan fortsätter vandringen ut på Alvaret.

Vid lunchtid anländer sällskapet till Eketorps fornborg för ungefär en timmes stopp. Systrarna Mattssons café finns på plats och säljer paj, sallad, kaffe och kaka.

Vid 13-tiden fortsätter vandringen mot Össby, Enetri och Näsby. Vid Enetri, cirka 14.15 bjuder Mörbylånga kommun på fika.

Runt 15.30 kommer vi fram till Ås kyrka i i Ottenby där vandringen avslutas med ett besök i kyrktornet.

Observera att alla tider är cirkatider.

En del av vandringsleden är tillgänglig även för rullstolar och barnvagnar. Dock inte hela sträckan. Från Eketorp följer vandringsleden landsvägen en bit. Likaså innan Näsby och fram till Ås kyrka. Cirka 14.45 beräknas Kronprinsessan komma fram till vägkorsningen vid Näsby.

Vägen ner till Seby läge stängs av på morgonen, därför kommer det tyvärr inte finnas några parkeringsplatser där. Parkera gärna vid Eketorp.

Bussar kommer att finnas vid Ås kyrka för transport tillbaka till Eketorp eller Seby.

Mer information kommer!

Karta över vandringsleden i världsarvet.jpg

2018-05-04 Program.docx

Presentation vandring.pdf

 

Pressinformation

2018-04-27 Kronprinsessans vandring.docx

2018-05-04 Kronprinsessans vandring - detaljerad information.docx