Landshövdingen förbereder festen för Kronprinsessan 

Publicerad
2010-06-15
Kategori
Om Länsstyrelsen
Ämnesområde
Landshövding och länsledning

– Det känns hedersamt med det ansvar jag har, säger landshövding Sven Lindgren. Han förbereder nu sin avresa till Stockholm och festligheterna.

Ja 

På onsdag kväll uppvaktas Kronprinsessparet av Sveriges län ombord på Ostindiefararen Götheborg vid Skeppsholmen i Stockholm. Varje län representeras av landshövdingeparet och tre särskilt utsedda länsinvånare. Ombord serveras en buffé bestående av landskapsrätter, och det blir också underhållning från bland annat GöteborgsOperan.

Landshövding Sven Lindgren är i egenskap av äldste tjänstgörande landshövding ansvarig för länsstyrelsernas del i programmet, och kommer att hälsa kungafamiljen välkommen.

– Det har varit mycket att tänka på, inte minst säkerheten, säger Sven Lindgren. Gästlista, transporter, logi, tillagning och servering av maten, underhållningen och så vidare. Allt har skett i nära samarbetet med Hovet tillsammans med Stiftelsen Ostindiska Companiet, och det har fungerat väldigt bra. Jag hoppas att vi inte har missat något, utan att jag tillsammans med Tomas Isaksson, Anna Rydell och Mirja Larsson från vårt län ska få en mycket trevlig kväll samt att vi kan bidra till att Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel får en fin inledning på bröllopet.

Senast uppdaterad: 2010-06-15