21 landshövdingar och länsråd möts i Kalmar 

Publicerad
2010-04-21
Kategori
Om Länsstyrelsen
Ämnesområde
Landshövding och länsledning

Den årliga träffen för länsledningarna hos landets länsstyrelser börjar i år i Kalmar 22 april, mellanlandar i Glasriket och avslutas i Växjö 23 april.

Ja 

– Jag och min kollega Kristina Alsér i Kronobergs län vill visa på vårt samarbete mellan länen, och har därför gemensamt bjudit in till länsledningsträffen, säger landshövding Sven Lindgren. Normalt träffas vi bara på en plats i landet.

Varje år träffas landets landshövdingar och länsråd till gemensamma överläggningar under två dagar. Även om varje länsstyrelse är suverän som egen myndighet finns det ett behov av samordning mellan myndigheterna.

På programmet finns utöver interna länsstyrelsefrågor också överläggning med Mats Sjöstrand som leder den s.k. organisationsutredningen samt möte med ledningen för Linnéuniversitet. Rektor Stephen Hwang och styrelseordförande Dan Brändström ska presentera arbetet med att slå ihop Högskolan i Kalmar och Växjö universitet.

På torsdagskvällen blir det besök i Glasriket och övernattning på Kosta Boda Arthotell, och på fredagen fortsätter resan till Växjö där det bland annat blir överläggningar med statssekreterare Dan Ericsson från Finansdepartementet om länsstyrelsernas mål- och resultatredovisning.

Senast uppdaterad: 2010-04-21