Välkommen till branschmöte för drycker!

Efterfrågan på småländska drycker växer. Ta chansen att träffa åtta av våra regionala dryckesproducenter, provsmaka deras produkter och gör affärer!
Bilden visar exempel på olika drycker från norra Småland

Dryckens betydelse för matupplevelsen

Konsumenterna blir mer och mer medvetna i sina val och efterfrågar drycker med ursprung och identitet. Butiker och restauranger är centrala aktörer när det gäller att sprida kunskap och kännedom om småländska drycker. I restaurangledet är det viktigt att stärka sambandet mellan drycker och mat och att utforska kombinationer som definierar dryckens roll i en måltid.

Kvällen kommer att bjuda på intressanta och inspirerande berättare, småländsk mat och dryck och en "minimässa" med provsmakning. Vår förhoppning är också att du får med dig nya insikter, bra kontakter, början på givande samarbeten - sist men inte minst möjligheter till goda affärer! Målet på sikt är naturligtvis att öka utbudet av småländska drycker i butik, restaurang och i den offentliga måltiden.

Vi vänder oss till dig som är producent av råvaror till dryck, förädlare av olika råvaror för drycker, restauranger, butiker, grossister och kostansvariga i våra kommuner. Du som är på gång med verksamhet inom dryckesområdet är också välkommen till mötet.

Program

Förändrade konsumtionsmönster - utmaningar och möjligheter

Karin M Ekström, professor vid Borås Högskola kommer till oss för att prata om vad vi dricker.

Utveckla din verksamhet med hjälp av småländska drycker

Anna Hegethorn, affärsutvecklare på Smålands Turism ger konkreta råd.

Dryckesstrategi Norra Småland

Ronny Korsberg, verksamhetsutvecklare på Coompanion Jönköpings län presenterar resultatet från den nyligen avslutade förstudien.

Svensk dryck på frammarsch - men det finns mycket kvar att göra

Jens Dolk, författare och vinskribent lyfter fram goda exempel från hela Sverige.

Under kvällen medverkar följande producenter med sina drycker

Jiri Holasek, Havsjö Delikatesser, Gustav Arnell, Rudenstams Fruktodling, Fredrik Knutsson, Vistakulle Fruktodling, Christina Lindberg, Timjans Café & Restaurang, Sara Larsson, Saras Must, Steffi Eberts, Gränna Musteri, Jeurgen Thelander, Två Liljor, Christoffer Neese, Egnells Bryggeri.

Praktisk information

Vi träffas tisdag den 17 februari klockan 17.30-21.00 på Gyllene Uttern, Gränna. Under kvällen serveras en enklare måltid med småländskt tema. Anmälan är obligatorisk. Meddela eventuella behov av specialkost vid anmälan.

Anmälan

Du anmäler dig senast den 11 februari via länken nedan eller till Coompanion Jönköpings län, epost matkultur@coompanion.se eller ring 0381-159 60.

Kostnad

Seminariet är kostnadsfritt med vid förhinder utan avanmälan debiteras 200 kronor exklusive moms.

Arrangörer

Länsstyrelsen i Jönköpings län i samverkan med Coompanion Jönköpings län och Regional Matkultur Småland.

Välkommen med din anmälan!

 

Logga för Smakrika Småland

 

EU logga för jordbruksfonden