Sportfiske på renbetesfjällen

Fiskbestånden på renbetesfjällen förvaltas av Länsstyrelsen. Målet med denna förvaltning är att vårda och nyttja vattnen på ett långsiktigt hållbart sätt.

Nyttjandet innefattar en samisk fiskerätt för husbehovsfiske, där medlemmar i samebyar har möjlighet att fiska med nät. Därutöver upplåter Länsstyrelsen sportfiske i särskilt utpekade vatten.
Renar på väg.

Vill du veta vilka vatten som är upplåtna för sportfiske kan du använda länken "Kartor" till vänster. På denna sida hittar du webbkartor. Du kan även ladda ner eller beställa Fjällfiskeguiden till höger där det finns utförliga regler och kartor över vilka vatten som är tillgängliga

Som sportfiskare har du möjlighet att köpa ett tillstånd som gäller alla upplåtna vatten på renbetesfjällen. Priset för olika fisketillstånd finner du under rubriken "Regler" i menyn till vänster. Du kan också köpa ditt tillstånd på NatureIT i boxen till höger.

För dig som är allmänt intresserad av fiske och fiskebiologi rekommenderar vi att du går in under "Statistik och undersökningar" i menyn till vänster. Där har vi för avsikt att samla populärvetenskapliga rapporter om dessa ämnen.

För dig som redan har fiskat ska du fylla i tillståndsnummer och lösenord på NatureIT på din fångst. Observera att småfisk, oädla fiskar eller rent av ingen fisk också är viktig information för oss. Alla som rapporterat deltar i lottning av ett presentkort (1 000:-) i valfri fiskebutik.

Köp fiskekort online på

 

Glöm inte öppna ditt bankkort för internetköp. Annars kan du inte köpa via nätet.

 Borgafjälls KFO

Logotyp - Jamtland.se

jamtland.se hittar du mycket bra information om både fiske och andra aktiviteter.