Ny bok ska få hallänningarna att upptäcka naturen

Den 3 maj släpper Länsstyrelsen en ny gratisbok som heter Upptäck naturen i Halland — en guide till 32 av länets finaste områden. Guiden är skriven och framtagen av Martin Lindqvist som jobbar som naturinformatör på Länsstyrelsens naturvårdsenhet.

Länsstyrelsens nya guidebok

I guiden presenteras några av Hallands allra finaste natur– och kulturreservat med text, foton, vägbeskrivningar och välgjorda kartor. De 32 områdena är ett smörgåsbord av vad Hallands natur har att erbjuda.

- I guiden presenteras flera bokskogsreservat och ljunghedsreservat, säger Martin Lindqvist. Det är miljöer som har sin huvudsakliga utbredning här södra och västra Sverige och som vi har ett särskilt ansvar för att skydda och bevara. Men naturligtvis har vi även med flera kustreservat i guiden. Från den klippiga kusten i norr med öar och skär till de sandiga dynmiljöerna i söder. Däremellan hittar vi dessutom flera fina fågelreservat, som till exempel Morups tånge i Falkenberg och Getterön i Varberg.

Guiden är tryckt i 20 000 exemplar och delas ut på turistbyråer, bibliotek, Länsstyrelsen och på flera andra ställen. Länsstyrelsen kommer också att dela ut boken runt om i Halland på gator och torg. Plocka upp ditt eget exemplar redan idag och upptäck vad Hallands natur har att erbjuda!

Releaseturné för Upptäck naturen i Halland:

  • Rådhustorget i Falkenberg Onsdag 4 maj kl 10-12
  • Torget i Varberg Onsdag 4 maj kl 13-15
  • Stortorget i Kungsbacka Torsdag 5 maj kl 11-14
  • Stortorget i Halmstad Fredag 6 maj kl 12-15
  • Fylleåns vattenråds dag på Björkelund, Simlångsdalen Lördag 7 maj kl 10-14
  • Skärfläckans dag på naturum Getterön, Varberg Söndag 8 maj kl 9-16
  • Unnaryds marknad Onsdag 11 maj kl 10-12
  • Laholms centrum Lördag 28 maj kl 10-12

Få guiden hem till brevlådan

Har du inte möjlighet att hämta ditt eget exemplar av boken kan vi skicka den till dig gratis. Klicka här för att komma till beställningsformuläret »

För mer information

Martin Lindqvist, naturinformatör, tel 035—13 22 65


 Få boken med posten

Har du inte möjlighet att hämta upp boken kan vi skicka den till dig gratis.

Ring Martin Lindqvist på 035-132265 alt. växeln på 035-132000 och lämna namn och adress.