Tidens gångstig i Åkulla

Strövstigarna i turistområdet Åkulla bokskogar fortsätter att utvecklas. Längs med Lillasjöstigen som går genom naturreservatet Skärbäck finns nu en ny informationsslinga uppsatt. Här kan du lära dig mer om hur landskapet har förändrats genom tiderna.


Markägaren Lennart Skärbäck och Ulla Arvidsson, projektledare för LEADER-projektet i Åkulla bokskogar, hjälps åt när en skylt ska bankas ner.

Nio skyltar längs med stigen 

Vi har valt att kalla stigen för "Tidens gångstig". På de nio skyltarna kan du till exempel läsa om hur slutet för boken kan vara början på något nytt, om ollon­svinens koppling till stor­gårdarna, om hur naturen i Åkulla såg ut på brons­åldern och om oväntade gäster i kraftledningsgatan.

Lämplig för skolklasser

De flesta skyltar avslutas med en fråga som vandraren kan klura över. Det gör att leden fungerar utmärkt för exempelvis lärare som vill ta ut sina elever i den halländska bokskogen.

Finansierat av LEADER

Stigen har kommit till inom ramen för LEADER-projektet "Åkulla bokskogar – natur och kultur". Mer information om vandringsstigarna i området hittar du på www.akullabokskogar.nu