Klok konsument 2014

Vet du vilken miljöpåverkan din konsumtion skapar? Kan du göra något åt det? Kan vi få en värld utan sopor? Och vad är det egentligen som gör oss lyckliga?

För andra gången anordnades en serie föreläsningar i Halland under namnet Klok konsument. Seminarierna riktade sig till allmänheten och har kommit till som ett samarbete mellan länets kommuner, länsstyrelsen, Region Halland med flera samarbetspartners.

Tack till alla er som deltog!

 

21 nov: Så är du med och förändrar välden!

Caroline Petersson, Camino Magasin, berättade om exemplen som ger hopp om framtiden och hur vi alla kan vara med och bidra till en grönare, godare och skönare framtid.

Läs mer  

24 nov: Kan man renovera ett hus med sådant som andra kasserat?

Anders Krasse delade med sig av sin berättalse om en helomvändning i livet, en protest mot konsumtionssamhället och ett försök att skapa en möjlighet till att bo billigt.

Föreläsningen kombinerades med återbruksworkshop samt bokbyte.

Läs mer 

26 och 27 nov: En värld utan sopor - är det möjligt?

Tobias Jansson, cirkulareconomy.se, menar att om vi tänker rätt och designar produkter och affärsmodeller rätt från början kan vi skapa en värld utan avfall – och samtidigt spara stora pengar. 

Läs mer 

28 nov: Rik på riktigt - Ett föredrag om hållbar livskvalitet

Enligt Fredrik Warberg, Tidsverkstaden, är det möjligt för oss människor att utveckla en hållbar livskvalitet som inte går ut över andra människor, klimatet eller jordens resurser. Det gäller bara att vi påminner oss om vad som gör vår vardag värdefull.

Läs mer

 

Utöver dessa hölls en föreläsning om matsvinn på Tångaskolan i Falkenberg den 20 nov då professorn i livsmedelshygien, Marie-Louise Danielsson-Tham inspirerade deltagarna under rubriken "Lura soptunnan på maten".

 

 Seminarieserie 2014

Klok konsument 2014

Kontakta oss

Miljömålssekretariatet på Länsstyrelsen:

Jennie Thronée
010-22 43 365

Helena Westberg
010-22 43 411

 Twitter - Klok konsument