Lokala naturvårdssatsningen (LONA)

LONA står för "Lokala naturvårdssatsningen". Det är ett bidrag som kommuner, ensamma eller tillsammans med lokala aktörer, kan söka för att delfinansiera olika naturvårdsprojekt.

Om LONA

I fokus står åtgärder för att skydda naturen och göra den mer tillgänglig för människor, bland annat genom att bevara och utveckla tätortsnära natur och bilda kommunala naturreservat.

Regeringens program för lokal naturvård syftar till att stärka det lokala engagemanget i naturvårdsfrågor. Bidrag kan sökas motsvarande högst 50 procent av den totala kostnaden. Läs mer om LONA på naturvårdsverkets webbplats. 

Sista ansökningsdag 1 december

Kontakta din kommun om du är intresserad av att driva ett LONA-projekt. Det är ett ansökningstillfälle per år för projekt nästkommande år. Ansökningar för nästa tillfälle ska ha inkommit senast 1 december 2018. Ansökningar för nya projekt sker via kommunen i LONA-registret. Länk till LONA-registret finns på naturvårdsverkets webbplats (se ovan). 

Beslut för 2017

Åtta projekt beviljades LONA-bidrag i Halland.
Klicka här för att läsa om vilka projekt som fick bidrag under 2017

Tidigare projekt

LONA-projekt som beviljats medel under tidigare år kan du söka fram på Naturvårdsverkets LONA-sida

Goda exempel

Centrum för naturvägledning har man samlat goda exempel på LONA-projekt där naturvägledning har varit i fokus. Med naturvägledning menas olika sätt att förmedla en känsla för och kunskaper om naturen. Det kan till exempel handla om guidningar, informationsstigar, skyltar och guideböcker. Låt dig inspireras! Kanske finns det något projekt ni kan snegla på vid nästa ansökningsomgång?

 

 Content Editor

 Ladda ner en broschyr om LONA

I broschyren om LONA-bidraget kan du läsa mer om LONA 

I denna broschyr kan du läsa om syftet med LONA, vem som kan söka, vilken typ av åtgärder som är möjliga mm. Klicka på bilden eller länken för att öppna broschyren som PDF.

 

Logotyp

Ladda ner LONA-loggan i

eps-format »
png-format »