Fakta och statistik

Dalarna är till ytan lika stort som Belgien, men med den skillnaden att här samsas knappt 300 000 invånare, medan de är 10,5 miljoner invånare på samma yta i Belgien.
Foldern Fickfakta om Dalarna

Dalarnas största sjö, Siljan, bildades av ett meteoritnedslag för ungefär 360 miljoner år sedan. I dag är Siljansområdet ett stort turistmål och sjön bildar en fantastisk vy med de blå höga bergen som omfamnar den i norr.

Världsarvet Falun

Dalarna finns med på UNESCO:s lista med Världsarv sedan den 13 december 2001. Världsarvet Falun består av de tre delarna Gruvlandskapet, Stadslandskapet och Bergsmanslandskapet.

Falugruva.se

Foldern Kvinnor och män

Region Dalarna har koll på statistiken

Varje kvartal kommer nya befolkningssiffror från SCB, Statistiska Centralbyrån. Det kommer också statistik om kommunekonomi, inkomster, sysselsättning och näringsliv som bearbetas och publiceras på Region Dalarnas webbplats:
www.regiondalarna.se

Jämställdhet

Länsstyrelsen Dalarna och Region Dalarna har i samarbete med Statistiska Centralbyrån, SCB, tagit fram häftet Kvinnor och män i Dalarna. Här kan du få reda på hur mycket kvinnor och män tjänar i olika kommuner, hur arbetslösheten ser ut, hur många kvinnor respektive män i Dalarna har.

Kvinnor och män i Dalarna pdf

Fickfakta

Fler intressanta fakta om Dalarna hittar du i foldern Fickfakta för Dalarna 2011-2014:

Bläddra i Fickfakta om Dalarna 2011-2014, svenska mypaper 

Ladda hem Fakta om Dalarna 2011-2014, svenska pdf

Bläddra i Facts about Dalarna County 2011-2014, engelska mypaper

Ladda hem Facts about Dalarna County 2011-2014, engelska pdf