Din sökning gav 301 träffar
 • Länsstyrelsen beviljar skyddsjakt på varg i Gimmenreviret

  2015-07-29

  Länsstyrelsen beviljar skyddsjakt på en varg i Gimmenreviret med start 29 juli.

 • Beslut om skyddsjakt på varg med karta

  2015-07-29

  Länsstyrelsen har beviljat skyddsjakt på en varg i Gimmenreviret med start idag den 29 juli. Hela beslutet finns här att ladda ner.

 • Koppardalen i Avesta hyllas i ny rapport

  2015-07-29

  Att avsätta pengar till att bevara värdefulla kulturhistoriska miljöer leder till flera positiva effekter. Förutom att vi bevarar för framtiden bidrar de dessutom till ökad turism och stärkt arbetsmarknad, visar en ny rapport som Riksantikvarieämbetet har tagit fram och som lyfter fram Koppardalen i...

 • Beslut om skyddsjakt i Gimmenreviret dröjer

  2015-07-28

  Något beslut om skyddsjakt i Gimmenreviret har inte tagits under måndagen. Arbetet med utvärdering och bedömning av läget hos Länsstyrelsen i Dalarna kommer att fortsätta under tisdagen.

 • Länsstyrelsen Dalarna uppmanar till uppmärksamhet i Gimmenreviret

  2015-07-27

  Under helgen har två vargangrepp skett i Gimmenreviret. Områdena som drabbats ligger mellan Insjön och Sågmyra.

 • Skyddsjakt beviljad när tranor inte kunnat skrämmas bort

  2015-07-15

  Länsstyrelsen Dalarna har beviljat skyddsjakt på tranor i Dala-Järna. Beslutet togs den 9 juli.

 • Länsstyrelsen avslår begäran om ytterligare skydd av Ejforsen

  2015-07-06

  Den begäran om att bilda ett interimistiskt naturreservat vid Ejforsen i Fuluälven, Malung-Sälen som kommit in till länsstyrelsen har avslagits.

 • Lyckad naturvårdsbränning i Haftahedarna

  2015-07-06

  Länsstyrelsens planerade naturvårdsbränning i Haftahedarna, sydväst om Äppelbo, kunde genomföras lugnt och helt enligt plan i lördags.

 • Länsstyrelsen naturvårdsbränner vid Haftahedarna i Malungs-Sälens kommun

  2015-07-03 Pressmeddelande:

  Ibland måste skogen brinna för att arter inte ska försvinna. Länsstyrelsen har i uppdrag att planera och genomföra naturvårdsbränningar i skyddade områden. Imorgon lördag den 4 juli kommer Länsstyrelsen Dalarna bränna i det blivande naturreservatet Haftahedarna i Malung-Sälens kommun.

 • Enighet kring etik vid björnjakten

  2015-07-02 Pressmeddelande:

  Tisdagen den 16 juni höll länsstyrelsen ett möte i Falun om jaktetik och den lagstiftning som reglerar licensjakten på björn. - Vi är övertygade om att just jaktetik är en viktig fråga för framtida bredare acceptans för jakt, säger Jonas Bergman, funktionssamordnare vid Länsstyrelsen Dalarnas viltf...

 • Länsstyrelsen Dalarna söker fäbodbrukare till Valdalsbygget

  2015-07-02 Pressmeddelande:

  Nu finns chansen att ta med betesdjur och leva livet vid en äkta fäbod. Länsstyrelsen söker en fäbodbrukare till Valdalsbygget i Långfjällets naturreservat. Gården är välbevarad med nästan alla hus som behövs vid en traditionell fäbod.

 • Naturvårdsbränning i Mossgräsberget

  2015-07-02

  Ibland måste skogen brinna för att arter inte ska försvinna. Länsstyrelsen har i uppdrag att planera och genomföra naturvårdsbränningar i skyddade områden. Imorgon, fredagen den 3 juli, kommer Länsstyrelsen Dalarna bränna i naturreservatet Mossgräsberget norr om Ågs bruk i Falu kommun.

 • Kris och panik i Almedalen lockade nästan 400 besökare

  2015-06-30

  De tre seminarierna om samhällets krishantering lockade under förmiddagen nästan 400 besökare till Länsstyrelsens trädgård i Visby. Under ledning av Annika Nordgren Christensen gav ett stort antal aktörer sin bild av hur samhället hanterar sina kriser och om vi är riggade på rätt sätt.

 • Extrapengar till naturvården i Dalarna

  2015-06-26

  Med den nya vårbudgeten får naturvården i Sverige 250 miljoner kronor extra. För Dalarnas del betyder det ett tillskott som Länsstyrelsen Dalarna bland annat ska använda till att rusta fjälleder, sköta anläggningar och annat som ökar tillgängligheten för besökare.

 • Nytt stöd för lokala klimatinvesteringar

  2015-06-26

  Regeringen har beslutat om ett nytt statligt klimatinvesteringsstöd. Stödet ska gå till klimatinvesteringar på lokal nivå. Detaljerna kring hur du söker bidraget blir klart i slutet av augusti.

 • Länsstyrelsen Dalarna omorganiserar och utser nya chefer

  2015-06-26

  Länsstyrelsen i Dalarna bildar en ny enhet för näringslivs- och landsbygdsfrågor. I samband med detta sker också två nya chefsutnämningar.

 • Ylva Thörn blir Dalarnas nya landshövding

  Ylva thörn
  2015-06-25

  Regeringen har idag utsett Ylva Thörn till ny landshövding i Dalarna.

 • Ny mötesplats kring möjligheterna med svensk råvara

  Åker med vete. Foto Smålandsbilder.
  2015-06-25

  Kom till Öland och en nationell mötesplats för livsmedelsindustrin! Temat är svensk råvara som konkurrensfördel. Under två dagar i september bjuds representanter från livsmedels- och förädlingsindustr...

 • Kris och panik i Almedalen

  Åker med vete. Foto Smålandsbilder.
  2015-06-23

  Hur klarar samhället av en större kris? Vilka förväntningar har medborgaren? Är myndigheternas uppdrag tydliga? Sveriges Länsstyrelser bjuder in till debatt om samhällets krisberedskap i Almedalen tisdagen den 30 juni.

 • Nytt nummer av tidningen Landsbygdsnytt

  Åker med vete. Foto Smålandsbilder.
  2015-06-22

  I nr 2 2015 kan du bland annat läsa en kort sammanfattning av stöden i nya landsbygdsprogrammet, om tillväxt och hälsa hos betande nötkreatur och om en träff i Borlänge om en nationell livsmedelsstrategi.