9,3 miljoner kronor till bättre turism i Dalarna och Norge 

Publicerad
2012-06-18
Kategori
Näringsliv & föreningar, Om Länsstyrelsen
Ämnesområde
Näringslivsutveckling, Projektstöd, Pressrum

Nu ska Dalarnas turistföretag och evenemang få hjälp att utvecklas. I ett nytt projekt satsar bland andra Länsstyrelsen Dalarna 9,3 miljoner på att stärka turismen i området kring Dalarna i Sverige och Fjellregionen i Norge.

Ja 

I dag finns massor med företag som sysslar med turism och evenemang i Dalarna och på andra sidan norska gränsen. Flera av företagen skulle kunna växa, utvecklas och locka fler turister om de bara fick lite hjälp.

Nu startar projektet Scandinavian Heartland som ska stötta turistföretag och evenemang i regionen.Projektet är ett samarbete mellan Dalarna i Sverige och den angränsande Fjellregionen i Norge. Genom att stärka turismen i Dalarna och Norge hoppas man också på att göra regionen mer attraktiv.

– Vårt mål är bland annat att stärka turistföretagen så att de blir tillräckligt stabila för att bli bokningsbara via turistbyråernas hemsidor. Vi vill också höja kvaliteten på evenemang i området och förbättra samarbetet mellan Norge och Sverige, säger Jakob Ebner, projektledare på Länsstyrelsen Dalarna.

Flera företag och evenemang ska nu få hjälp att utvecklas, bland annat med hjälp av företagscoachning från Entreprenörskolan i Leksand. Fem miljoner kronor ska satsas på projektet bara i Dalarna de närmaste två åren.  

 

Fakta: Scandinavian Heartland

Scandinavian Heartland är ett projekt som ska stärka turistföretag och evenemang i Dalarna i Sverige och Fjellregionen i Norge

Projektet leds av Länsstyrelsen i Dalarna och Regionrådet för Fjellregionen i Norge och finansieras dessutom av EU-medel och norska IR-medel

Senast uppdaterad: 2012-06-18    

Kontakta oss

Jakob Ebner
Projektledare
Näringslivsenheten
Jakob punkt Ebner snabela lansstyrelsen punkt se¤Jakob punkt Ebner snabela lansstyrelsen punkt se
010-2250372
070-6771879