Peace & Love-tävlingen avgjord

Nu är Peace and Love-tävlingen avgjord. Tre vinnare är utsedda. Bidragen består av en bok, en film och ett par igelkottar!

En veckobiljett för "Ur och Nord"

En veckobiljett kommer att skickas till Lotta Smedborn, Mora, som skickade in sin mycket trevliga lilla saga om de två träden Ur och Nord. Boken är inspired av Långfjällets ståtliga tallar. Bilder ur boken kan ses här, men hela boken kommer att kunna lyssnas till på Naturum Dalarna i Siljansnäs senare i sommar.
Grattis till Lotta!

   

 

Endagsbiljetter för "kottar"

Wilton och Maria Wallin i Borlänge har lämnat in två stycken mycket gulliga igelkottar som de har tillverkat efter inspiration från Mossgräsbergets naturreservat.
Grattis till syskonen Wallin!

Den ena kotten säger:

Skogen vi gallrade, returpapperet vi rev, Pinnarna vi grilla, hoppas Länsstyrelsen detta gilla
Och att Mossgräsbergets kol och brand, kan ge oss biljetterna i hand. Annars får vi oss nöja med att rita, med någon svart liten krita.

 
 Två igekottar av trä med svarta pinnar som taggar

Film gav endagsbiljett

Linn Svärdhagen har tillsammans med sin pappa och syskon spelat in en rolig film i form av en "trailer", om Naturreservatet Kårarvsgruvorna. Linn vinner en endagsbiljett och kommer nu kunna se sin idol Rhianna spela. Grattis till Linn!

Här kan ni titta på filmen

Tack alla ni andra som skickade in bidrag till tävlingen!

 

 

Tack Peace & Love för sponsring av biljetter och gott samarbete!

 Läs ett stycke ur "Ur och Nord"

Det är en alldeles vanlig höstmorgon på den ödsliga fjällheden. Luften är klar och kylig.

Det är höst men inga höststormar är på väg, det är vindstilla och alldeles tyst. En alldeles vanlig höstmorgon, men just i dag ska något magiskt ske.

Den stora mäktiga tallen står och vaktar sitt rike. Han är högst och äldst på fjällheden. Runt honom finns bara några knotiga fjällbjörkar, en vilsekommen gran, som egentligen inte trivs så här högt upp, och längre bort en grupp yngre tallar.

Han har stått här i snart 500 år. Han är vacker och stolt men väldigt ensam. Här och var på heden står döda skelett av tallar som skulle varit lika gamla som han själv. Men de är döda, han är ensam kvar. Han kallas Ur.