Praktik på Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder praktik inom ramen för myndighetens praktikverksamhet. Syftet med praktikplatsen är att du som praktikant får en kontakt med arbetsmarknaden och möjlighet att testa dina kunskaper i arbetslivet. På Länsstyrelsen får också du en inblick i hur en statlig myndighet fungerar.

Länsstyrelsen ska erbjuda en praktik som skapar ett mervärde för både dig som praktikant och oss på arbetsplatsen. I enlighet med vår Policy och riktlinjer för praktikanter ska praktik i första hand erbjudas studenter med avslutad högskoleutbildning eller sådan praktik som är en förutsättning för högskoleexamen.

Vi vill ta väl hand om våra praktikanter och det kräver att vi frigör handledartid vilket inte alltid är möjligt. Det är många som söker praktik hos oss så kom in med din ansökan om praktik i god tid.

Skicka in din ansökan till vastragotaland@lansstyrelsen.se Bifoga CV och ett kort presentationsbrev med dina kontaktuppgifter. Ange önskad tidpunkt för praktiken och önskemål om vilken eller vilka av våra kontor du vill ha praktiken förlagd till.

Praktikdagbok

Hur är det att vara praktikant på Länsstyrelsen? I vår praktikdagbok kan du läsa några av våra praktikanters egna erfarenheter från sina praktikperioder.