Nio miljoner till blomsterängar och vandringsleder

Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol. Kanske kan Trollhättans nya naturvårdsprojekt ”Ängar i staden” bidra till att fler människor kommer i kontakt med blommorna i Taubes klassiska visa. Trollhättan är en av alla kommuner som får pengar till nya lokala naturvårdsprojekt (LONA).
En klassisk höhässja

Intresset från länets kommuner att söka pengar till nya lokala naturvårdsprojekt (LONA) har varit stort. Länsstyrelsen i Västra Götaland har nu beviljat drygt 9 miljoner kronor till 46 projekt i 24 kommuner.

– Det känns verkligen roligt att kunna ge bidrag till så många bra projekt, säger Jennie Niesel, naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen i Västra Götaland.

I Gullspång kommer det lokala föreningslivet och kommunen att samarbeta i projektet "Högsåsen – ett levande naturreservat". Fler häckande fåglar, naturdagar och informationsskyltar står på programmet.

– Det är inte bara naturvården som drar nytta av LONA. Även friluftslivet får sin del, fortsätter Jennie Niesel.

Uddevalla är ett exempel på en kombinerad natur- och friluftslivssatsning. Där kommer du framöver att kunna vandra Snäckskalstriangeln från Kuröds skalbankar. En ny vandringsled som ska knyta samman tre olika naturreservat.

Läs mer om samtliga nya projekt som får LONA-pengar.