Landshövdingen besöker Skaraborgskommuner

På onsdag–torsdag, den 17–18 januari, fortsätter landshövding Anders Danielsson sin kommunturné med att möta åtta av Skaraborgskommunerna.
Anders Danielsson med personer bakom i en trätrappa

I sitt nya uppdrag ser landshövding Anders Danielsson fram mot att samverka med länets övriga aktörer.

–Kommunerna är centrala för länets utveckling och jag inleder därför min tid som landshövding med att besöka samtliga kommuner. Vid kortare möten, med i första hand kommunstyrelsens ordförande och kommunchef, har vi en dialog om viktiga frågor för dem och om hur de ser på Länsstyrelsens roll.

–Erfarenheterna, så här när det närmar sig halvtid av kommunturnén, är positiva även om flera kommuner upplever att Länsstyrelsen inte är samordnad. Det är så klart något som jag tar till mig och ska försöka utveckla och förbättra. Vi har ändå en ömsesidig förståelse för varandras roller, säger Anders Danielsson.

Hittills har ett tjugotal av länets 49 kommuner fått besök sedan början av november. Resterande beräknas hinnas med till mitten av februari. I veckan står Skaraborg på tur med kommunbesök i Gullspång, Töreboda, Karlsborg och Mariestad på onsdag. Och besök i Götene, Lidköping, Skara och Vara på torsdag.