Naturum öppnar när Trandansen väntar

Det kan kännas hopplöst men våren är på gång! Första tranan har ännu inte landat vid Hornborgasjön och därför skjuter vi upp öppningen av Trandansen en vecka. I väntan på tranor slår ändå naturum Hornborgasjön upp portarna på söndag. Naturfotograf Torbjörn Skogedal presenterar och signerar sin nya bok ”Hornborgasjön - Lockelsens landskap”.

​Ännu lyser årets viktigaste vårtecken, den första tranan vid Hornborgasjön, med sin frånvaro. I brist på tranor och vårkänslor skjuter vi nu därför på den planerade öppningen av Informationscentralen Trandansen från den 17 mars till den 24 mars.  

– Skulle det däremot börja fylla på ordentligt med rastande tranor innan den 24 mars, så står vi redo för att kunna öppna tidigare. Vi har fått rapporter om att det står tusentals tranor redo i norra Tyskland, som bara väntar på rätt vindar för att bära dem upp till oss, säger naturumföreståndare Sofie Stålhand.

Men lite vårkänningar har märkts vid sjön. Igår rapporterades årets första tofsvipa och både starar och sånglärka har hittat fram. Naturum Hornborgasjön och Café Doppingen på sjöns östra sida kan därför inte vänta längre. Där slås portarna upp för säsongen på söndag den 18 mars. Naturfotografen Torbjörn Skogedal har då officiellt boksläpp av sin nya bok "Hornborgasjön – Lockelsens landskap". Hans presentation börjar kl. 14.00 i Doppingens hörsal. 

– Sällan har jag längtat så till våren och Torbjörns bilder från nya boken är ett fantastiskt sätt att drömma sig bort till den tid som stundar, en magiskt vacker plats och en sjö full av liv, säger naturumföreståndare Sofie Stålhand. 

Efter Torbjörns presentation finns han på naturum för försäljning och signering av böcker.

Naturum Hornborgasjön:

18 mars - 30 april kl. 10-18

1 maj - 31 aug kl. 10-17

1 sept - 30 sep kl. 10-16

Helger i oktober kl. 10-16

Stängt midsommarafton och midsommardagen


 Kontaktpersoner:

Länsstyrelsen Västra Götaland

Sofie Stålhand
Naturumsföreståndare
010-224 56 59
sofie.stalhand@lansstyrelsen.se

Naturfotograf

Torbjörn Skogedal
Naturfotograf
070-668 40 81
info@viperabildarkiv.se

 Pressansvarig: