Vårkvitter vid sjön Östen

Nu går det undan i naturen. Det är skönsång, slagsmål, dejter, parningar och föräldraskap precis överallt. På söndag, klockan 14.00, arrangerar naturum Hornborgasjön en guidning för dig som vill njuta av vårfåglarnas hektiska dagar vid sjön Östen. Guide är Kent-Ove Hvass.

Östen, som ligger mellan Skövde och Mariestad, brukar beskrivas som Hornborgasjöns lillasyster. Fågelrik och vacker, men lite i skuggan av den mer välkända transjön i sydväst.

- Hornborgasjön i all ära men nu vi vill även uppmärksamma Östen. Det är en magnifik fågelsjö. En av Sveriges tjugo finaste, berättar naturumföreståndare Sofie Bernhardsson. 

Vi rekommenderar därför söndagens guidade vandring vid sjön. En vandring som äger rum under fågelskådaren Kent-Ove Hvass sakkunniga ledning. Om du är en lycklig ägare av en kikare - ta med den. Du behöver däremot inte ha några förkunskaper om fåglar. Inte heller någon plånbok. Guidningen är nämligen gratis. 

Vi startar vid Logårdens café i Odensåker, klockan 14.00. Caféet, som drivs av hembygdsföreningen, har öppet kl. 11.00–17.00.


 Kontaktpersoner:

Länsstyrelsen Västra Götaland
Sofie Bernhardsson
Naturumföreståndare
010-224 51 22
sofie.bernhardsson@lansstyrelsen.se
www.hornborga.com

Guide
Kent-Ove Hvass
Ordförande Skövde fågelklubb
070-393 96 43
kentove.hvass@telia.se 
 

Pressansvarig:
Jan Mogol
010-224 45 52
0705-60 71 21
jan.mogol@lansstyrelsen.se
www.lansstyrelsen.se/vastragotaland