Ullbaggar till landsbygdens hjältar

Idag på Landsbygdsgalan delas ullbaggar ut för att lyfta projekt och företag som bidragit till att utveckla landsbygden på ett positivt sätt. Västra Götaland är hemmaplan för inte mindre än fem av de nominerade.
Skulptur Ullbaggen

​- Det är oerhört kul att se att vår landsbygd är full av initiativtagande och problemlösande människor. Att vi har så pass många nominerade är ett kvitto på att det finns ett stort engagemang och en stor idérikedom runt om i vårt län, säger Marie Andreasson, landsbygdsdirektör på Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

Landsbygdsgalan är ett sätt att visa upp goda exempel på projekt och företag som fått pengar från EU:s landsbygdsprogram, havs- och fiskeriprogram samt program för regional- och socialfonden inom lokalt ledd utveckling. Pris delas ut i åtta olika kategorier som rör sysselsättning, landsbygdsinnovation, integration, klimat och miljö, unga på landsbygden och internationellt samarbete.

De fem nominerade från Västra Götalands län är:

Sysselsättning i Blå näringar
Skaldjursresan, norra Bohuslän

Sysselsättning i övriga landsbygdsnäringar
Glasets hus, Limmared
CUL i Tun AB, Tun

Integration
Vägkorset, Bollebygd

Internationellt samarbete
Empire of the Sun, norra Bohuslän

Landsbygdsnätverket består av föreningar och myndigheter som på olika sätt har betydelse för utvecklingen av de verksamheter och företag som finns i landsbygder och i kustsamhällen. Galan är en del av Landsbygdsnätverkets nationella nätverksträff, som i år hålls den 8-9 november, i Tällberg utanför Leksand. Temat är "landsbygdernas roll i utvecklingen av cirkulär och biobaserad ekonomi".

Mer information hittar du på Landsbygdsnätverkets webbplats.