Sportlov med rovdjursspänning

Sportlov utan spänning är som gröt utan mjölk.
Vid naturum Hornborgasjön har vi den spännande rovdjurslådan på besök under lovet. Lådan är ett utbildningsmaterial om våra stora rovdjur. Nu har du dig chansen att klappa på ett lodjur, sniffa på vargbajs och mycket annat.

Vintern är här, men alla djur har inte gått i dvala. Den 13-14 februari gör vi ett djupdyk in i rovdjurslådan på naturum Hornborgasjön. I lådan erbjuds möjligheter att känna på rovdjurens skinn, kranier och undersöka tassar. Du får också lära dig skillnader på spår, lyssna på rovdjurens läten och se hur deras spillning ser ut.

Under två sportlovsdagar får alla barn och vuxna chansen att utforska vad som finns i lådan. Sen tar vi med oss kunskaperna och undersöker marken utanför naturum Hornborgasjön.

  • Det är en hel del djur som har lämnat spår utanför naturum. Vi kommer tillsammans ge oss ut för att ta reda på vilka de är och vad de har gjort, berättar naturumföreståndare Sofie Bernhardsson. 
  • Vi bjuder på varm choklad längst ut på Fågeludden båda dagarna. Men glöm inte varma kläder och fika, hälsar Sofie Bernhardsson.

Varmt välkomna till naturum Hornborgsjön den 13 och 14 februari. Samling vid parkeringsplatsen, kl 11.00.


 Kontakta oss


Kontaktperson:
Naturum Hornborgasjön
Länsstyrelsen Västra Götaland
Sofie Bernhardsson
Vik. naturumföreståndare
010-224 51 22
sofie.bernhardsson@lansstyrelsen.se

Mathilda Freij
Naturvägledare
010-224 51 48
mathilda.freij@lansstyrelsen.se

 
Pressansvarig:
Jan Mogol
010-224 45 52
0705-60 71 21
jan.mogol@lansstyrelsen.se
www.lansstyrelsen.se/vastragotaland