Låten Trana inviger transäsongen 2017

Tranorna har landat vid Hornborgasjön. Nu är hög tid att inviga årets transäsong – och det gör vi på lördag (25 mars). Då väntar tal, sång, tranguidning, tipspromenad och - sist men inte minst - humorgruppen Kass Humor med den aktuella låten Trana. 

Tranorna återvänder troget till Hornborgasjön år efter år. Det firar vi med massor av aktiviteter för både stora och små. Det är Falköping, Skara och Skövde turistorganisationer samt Länsstyrelsen i Västra Götaland som står för festligheterna.

- Vi känner oss riktigt laddade inför årets säsong. Nu hoppas vi att både tranor och turister dyker upp och förvandlar även detta år till den vackra blandning av naturupplevelse och folkfest som vi brukar ha vid Hornborgasjön, säger naturumföreståndare Sofie Bernhardsson.

Conny Johansson, kommunalråd i Falköping, inviger årets säsong med ett tal kl 11.00. Därefter blir det Ernst Gunnar Schiller (dikt), Broddetorpskören (sång) och Kass Humor (låtar). Humorgänget finns på plats redan kl 10.30, om du är sugen på att ta dig ett snack.

Gordon (Bill Granath) från Kass Humor sjunger bland annat sin egen låt "Trana" på invigningen. Gordon är känd från humorserien "Uti bôgda" och "Västgötanytt". Han kommer tillsammans med två bandmedlemmar från Cockeys Bills & the missing Links.

- Vi önskar bredda målgruppen av besökare till Trandansen. Därför väljer vi att satsa på en invigning med humor i år, berättar Rita Linder, turismutvecklare i Falköping.

På plats finns även Kent-Ove Hvass, ordförande i Skövde fågelklubb, som håller en gratis tranguidning kl. 12. Perfekt för den som vill lära sig mer och ställa alla möjliga och omöjliga frågor om tranor. Sen blir det tipspromenad på trantema. Du kan också, precis som vanligt, snacka med fågelvärdarna och köpa fika i Trandansen.

I det nya huset Doppingen, vid naturum Hornborgasjön, bjuds det på gratis föreläsning om tranor kl. 15:00. Se www.hornborga.com.

Öppettider Trandansen 2017: 22 mars – 17 april, kl 9-19

Är du nyfiken på låten Trana redan nu? Då kan du glutta och lyssna här: https://www.youtube.com/watch?v=PWFYnjihHvI

 


 Turistbyrån Falköping

​Rita Linder
Turismutvecklare
072-211 70 22
rita.linder@falkoping.se

Kontakta oss

Pressansvarig:
Jan Mogol
Telefon: 010-224 45 52
Mobil: 0705-60 71 21