Länsstyrelsen och Youtubers slår hål på langarmyter under Way Out West

Länsstyrelsen arbetar aktivt mot langning av alkohol till ungdomar. Under musikfestivalen Way Out West, i Göteborg den 10-12 augusti, finns Länsstyrelsen och Göteborgs Stad på plats med budskapet ”Hejdå alkoholskador!”.

Kampanjen handlar om att få äldre syskon och kompisar att inte köpa ut alkohol till minderåriga och festivalen är ett tillfälle att möta målgruppen unga vuxna. Länsstyrelsen och Göteborgs Stad kommer finnas med ett tält på festivalområdet.

I tältet bjuds det bland annat på alkoholfria drinkar och besökare har chans att få träffa youtubern Andreas Svensson och Sp4zie, en av de största profilerna inom datorspelet League of Legends. De kommer finnas i tältet under fredag eftermiddag.

Facebook finns information om vad som händer i vårt tält under Way Out West. Här kan du se var vårt tält står

Om kampanjen Hejdå alkoholskador
Kampanjen "Hejdå alkoholskador!" görs för att påverka beteendet hos unga vuxna – främst äldre syskon och äldre kompisar, men även föräldrar. Det långsiktiga målet är att färre minderåriga ska få tag på alkohol genom syskon och vänner.

Länsstyrelsen i Västra Götaland och Göteborgs Stad står bakom satsningen i samarbete med Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN.

Läs mer om kampanjen


 Kontakta oss

Lennart Rådenmark
Länssamordnare ANDT
010-224 45 29
0736-60 52 89
lennart.radenmark@lansstyrelsen.se
 

Pressansvarig:
Jan Mogol
010-224 45 52
0705-60 71 21
jan.mogol@lansstyrelsen.se
www.lansstyrelsen.se/vastragotaland