Kungligt besök på världscupen i skidor i Ulricehamn

Söndagen den 22 januari besökte H.M. Konung Carl XVI Gustaf världscupstävlingarna i Ulricehamn. Tf. landshövding Lisbeth Schultze fanns på plats för att ta emot tillsammans med företrädare för kommunen och organisationskommittén.

I helgen, 21-22 januari, stod Ulricehamn värd för världscupen i längdskidor. Det blev en riktig folkfest och arrangörerna räknade in runt 30 000 besökare per dag.

Under söndagen var H.M.K Carl XVI Gustaf och Lisbeth Schultze på plats på tävlingsarenan för att heja fram de svenska damerna och herrarna i stafettävlingarna. Damernas stafett slutade med svenskt brons, tyskt silver och norskt guld. De svenska herrarna hamnade på silverplats efter Norge och bronset gick till Kanada.

– Jättekul att Ulricehamn har fått stå värd för en stor internationell skidtävling. En stor eloge till arrangörsgruppen och till alla frivilliga som gjorde detta möjligt, säger Lisbeth Schultze.         

Läs mer om helgens skidtävlingar på www.worldcupulricehamn.com. På hovets webbplats finns mer att läsa om Kungens besök.