Konferens och utställning uppmärksammar våld mot kvinnor

På lördag (25/11) är det FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. En dag som i år föregåtts av #metoo i sociala medier – ett stort antal kvinnors berättelser om övergrepp som visar på behovet av att arbeta för förändring.
Logotyp Cause of Death: Woman

​Med anledning av dagen arrangerar bland andra Länsstyrelsen och Göteborgs Stad en konferens på det temat fredagen den 24 november på Burgårdens konferenscentrum i Göteborg.

Då kommer runt 200 deltagare från socialtjänst, polis, skola och hälso- och sjukvård från hela länet för att öka sin kunskap om mäns våld mot kvinnor och att sätta fokus på att förändring är möjligt. Under dagen blir det föreläsningar, panelsamtal och scenframträdande. Utställningen ”Cause of Death: Woman” visas också.

– Med hjälp av utställningen och dagens föreläsningar vill vi lyfta att mäns våld mot kvinnor är ett globalt problem. Även om våldet kan ta sig uttryck på olika sätt så har våldet samma strukturella ursprung, mäns makt och kontroll över kvinnor, säger Evelina Skog på Länsstyrelsen Västra Götaland.

Läs mer i pressinbjudan från Göteborgs Stad

Läs mer om utställningen i Vårt Göteborg