Idag börjar vår nye landshövding

Idag, den 18 september, blir Anders Danielsson landshövding i Västra Götalands län. Det är en entusiastisk och engagerad landshövding som nu tar sig an sitt uppdrag.
– Jag ser fram emot att lära känna mina medarbetare, vår verksamhet och våra samarbetsparter runtom i länet, säger Anders Danielsson.
Proträttbild av Anders Danielsson

Under hösten kommer Anders Danielsson att lägga sin mesta tid på att lära känna verksamheten och medarbetarna.

– Men jag vill också, så snart det är möjligt, träffa de vi arbetar med och för runtom i länet: kommunerna, chefer i de statliga myndigheterna, en del organisationer.

– Jag kommer säkert också att tvingas säga nej till en del inbjudningar och hoppas att det inte uppfattas som ointresse från min sida. Men jag tycker att uppdraget som landshövding kräver att jag är ordentligt insatt i vår verksamhet och vi ska också hinna lägga en plan och budget för 2018, säger Anders Danielsson.

Bakgrund

Anders Danielsson kommer närmast från tjänsten som generalsekreterare för svenska Röda Korset. Han har tidigare varit generaldirektör i Migrationsverket 2012-2016 och generaldirektör för Säkerhetspolisen (SÄPO) 2007-2012. Anders Danielsson har dessförinnan varit länspolismästare i Skåne samt haft en rad chefsposter på Rikskriminalpolisen och Rikspolisstyrelsen.

Anders Danielsson är jurist samt utbildad polischef och reservofficer. Hans förordnande sträcker sig fram till december 2020, då Anders Danielsson blir 67 år.