Anders Danielsson ny landshövding i Västra Götalands län

Regeringen har idag utsett Anders Danielsson till ny landshövding i Västra Götalands län.

- Jag ser som landshövding i Västra Götalands län fram emot att samverka med många viktiga aktörer, från kommuner och myndigheter till näringsliv och organisationer, säger Anders Danielsson.

Anders Danielsson, idag generalsekreterare för svenska Röda Korset, tillträder sin tjänst den 18 september.

– Jag och alla medarbetare välkomnar Anders till Länsstyrelsen och vårt län. Vi får en landshövding med djup kunskap om myndigheters uppdrag och med omfattande ledarerfarenhet. Det känns mycket bra, säger länsöverdirektör Lisbeth Schultze.

– Länsstyrelsen arbetar för att utveckla det hållbara samhället och i det arbetet vill jag bidra med min kunskap och insikt från olika samhällssektorer och statliga uppdrag, säger Anders Danielsson.

– Jag ser också fram emot att lära känna det stora och viktiga länet Västra Götaland, med landets största länsstyrelse och hela den bredd av uppdrag som länsstyrelsen har att hantera.

Anders Danielssons förordnande sträcker sig fram till december 2020, då han blir 67 år.

Anders Danielsson har tidigare varit generaldirektör i Migrationsverket 2012-2016 och generaldirektör för Säkerhetspolisen (SÄPO) 2007-2012. Han har dessförinnan varit länspolismästare i Skåne samt haft en rad chefsposter på Rikskriminalpolisen och Rikspolisstyrelsen. Anders Danielsson är jurist samt utbildad polischef och reservofficer.

Foto: Peter Jansson, Röda Korset


 Presskontakt:

​Annika Braide
Kommunikationschef
010-224 45 43
073-667 51 88

annika.braide@lansstyrelsen.se