Vilken mat vill vi ha på våra tallrikar?

Hur kan lantbrukarna och landsbygdsföretagarna i Västsverige möta upp den ökande efterfrågan på livsmedel med mervärden och identitet? Det är innehållet på Tillväxtdagen i Väst den 3 februari.

Landshövding Lars Bäckström, tillsammans med regionråd Birgitta Losman, inleder den tionde upplagan av Tillväxtdagen i Väst. En dag då vi vill visa på vinsterna med att utveckla sitt företag och producera säkra livsmedel.

– Vi ser en växande trend där konsumenterna efterfrågar svensk, ekologisk och lokalt producerad mat. Konsumenterna vill också veta mer om den mat de äter, varifrån den kommer och hur den är producerad, säger Lena Björkqvist, rådgivare på Länsstyrelsen Västra Götaland.

På Tillväxtdagen visas många olika exempel på företag som valt att nischa sin produktion och möta efterfrågan. Det handlar om att satsa på ekologiskt, att sälja i egen gårdsbutik eller att samarbeta för att tillsammans få ett starkare varumärke. Men också att välja rätt kanaler för sin försäljning, utifrån vem man säljer till.

Tillväxtdagen genomförs som vanligt i bred samverkan med andra organisationer.

Media hälsas välkommen att vara med under dagen!

Tid: Onsdag den 3 februari kl. 09.00-16.00

Plats: Vara Konserthus, Allégatan 45, Vara

Följ Tillväxtdagen på Facebook.

 

 

 


Kontakta oss

Pressansvarig:
Anita Nilsson
Telefon: 010-224 45 46
Mobil: 0736-60 51 18