Nu bygger Västra Götaland vidare på Sverige tillsammans

Den 15 mars arrangerar Länsstyrelsen Västra Götaland, på Regeringens uppdrag, en regional konferens för att diskutera integrationsfrågor.

I oktober genomförde Regeringen en nationell samling under namnet ”Sverige tillsammans” som nu fortsätter med totalt 17 regionala konferenser under våren. Syftet är att skapa dialog mellan olika myndigheter, kommuner och landsting för att underlätta den samverkan som krävs för ett framgångsrikt integrationsarbete.

På konferensen deltar Erik Nilsson, statssekreterare hos arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, landshövding Lars Bäckström samt representanter från Migrationsverket, Boverket, Arbetsförmedlingen, Skolverket, Socialstyrelsen och Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Skövde och ordförande i Skaraborgs kommunalförbund, bidrar med det lokala perspektivet.

I samband med konferensen hälsas media välkomna till en pressträff med möjlighet att ställa frågor till statssekreterare Erik Nilsson och landshövding Lars Bäckström.

Tid: tisdag den 15 mars i samband med lunchen kl. 12.30

Plats: Scandic Billingen, Trädgårdsgatan 10, Skövde

Till den 15 mars i Skövde är alla kommuner i Skaraborgs kommunalförbund inbjudna samt Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Orust och Mellerud.  

Den 4 mars hölls en regional konferens i Kungsbacka tillsammans med Länsstyrelsen Halland då alla kommuner i Sjuhärads kommunalförbund var inbjudna samt alla kommuner i Hallands län.

Den 16 februari i Göteborg hölls en regional konferens då alla kommuner i Göteborgsregionens kommunalförbund (förutom Kungsbacka) var inbjudna samt Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Lysekil, Tanum, Sotenäs, Munkedal, Strömstad och Färgelanda.

 

 

 


 Kontakta oss

Talieh Ashjari
Chef
Enheten för social hållbarhet
010-224 45 31
070-334 53 40

Kirsten Brogaard
Integrationsutvecklare
Enheten för social hållbarhet
010-224 45 28
073-612 50 61

Pressansvarig
Karin Ladberg
010-224 45 64
072-705 08 16
karin.ladberg@lansstyrelsen.se