Statsbesök från Chile

För första gången besöker Chiles statschef Sverige. På inbjudan av H.M. Konungen tillbringar president Michelle Bachelet sista dagen av statsbesöket 10-12 maj i Göteborg. Landshövding Lars Bäckström är värd för den avslutande lunchen under torsdagen.
Chiles president och kungen

Temat under förmiddagen i Göteborg är innovationer och klimatsmarta transportlösningar i stadsmiljö. Studiebesök görs på AstraZeneca och Volvo Torslanda. Från Volvo transporteras den chilenska delegationen, tillsammans med kungaparet och övriga i följet, med elbuss till Lindholmen Science Park för vidare färd till residenset.

President Bachelet och kungaparet har i Göteborg sällskap av, förutom landshövdingeparet, även kommunfullmäktiges ordförande Lena Malm och infrastrukturminister Anna Johansson som representerar regeringen.

Sverige och Chile har en nära relation. Det bor cirka 50 000 personer av chilensk härkomst i Sverige – många av dem kom hit efter militärkuppen i Chile 1973. Länderna är likasinnade i flera frågor, bland annat frihandel, FN-politik, mänskliga rättigheter, klimat och jämställdhet.

Läs mer om statsbesöket på regeringskansliets webbplats

Bilder från statsbesöket läggs kontinuerligt ut på presidentens webbplats

Statsbesöket kan även följas under Aktuellt på Hovets webbplats


Kontakta oss

Pressansvarig:
Anita Nilsson
Telefon: 010-224 45 46
Mobil: 0736-60 51 18