Sportlov och OS vid Hornborgasjön

I sommar är det OS i Rio de Janeiro och det är dags att värma upp. Den 18-19 februari arrangeras därför Tran-OS för barn vid naturum Hornborgasjön. För vem vill inte försöka slå en loppa i längdhopp eller klå en älg i sprint?
Sportlov och OS vid Hornborgasjön. Foto: Anders Stålhand

Sportlov hemma utan snö kanske kan kännas trist. Men inte om ni tar med barnen för att tävla i Tran-OS. Vid naturum Hornborgasjön arrangeras nu för andra gången denna lekfulla tävling, med anledning av sommarens kommande olympiska spel. Under två dagar på sportlovet får traktens barn mäta sig mot några av våra nordiska djur i allt från längdhopp till långflygning och löpning.

– Vi hade vansinnigt kul förra gången vi arrangerade Tran-OS och jag hoppas att fler än jag åter är sugna på att testa om du kan hoppa lika långt som ett lodjur, bygga myrstack bättre än en myra eller flyga som en trana, säger Sofie Stålhand, föreståndare för naturum Hornborgasjön.

– Lycra och sportiga material i all ära, men då aktiviteterna hålls utomhus är varma kläder att rekommendera. Även fika är bra att ta med, det kan behövas efter allt sportande, hälsar Sofie.

Förutom fysiska utmaningar av lekfull karaktär bjuds det även på varm choklad under båda dagarna. Vid riktigt dåligt väder håller vi till mer inne på naturum.

Varmt välkomna till naturum Hornborgasjön torsdagen den 18 februari eller fredagen den 19 februari kl. 11.00 Samling vid parkeringen.

Läs mer på www.hornborga.com


 Kontakta oss

Naturum Hornborgasjön
Länsstyrelsen Västra Götaland
Sofie Stålhand
Naturumföreståndare
010-224 56 59
sofie.stalhand@lansstyrelsen.se

Mathilda Freij
Naturumvärd
010-224 51 48
mathilda.freij@lansstyrelsen.se

Pressansvarig:
Anita Nilsson
010-224 45 46
0736-60 51 18
anita.nilsson@lansstyrelsen.se
www.lansstyrelsen.se/vastragotaland