Sommar vid Hornborgasjön

Sommarlov och förhoppningsvis fint utflyktsväder. Även vid dåligt väder finns det alltid aktiviter på naturum Hornborgasjön i sommar. Dagligen 20 juni – 21 augusti kan du träffa våra guider, håva i sjön, mysa under sagostunden, gå på klurig skattjakt eller bli medlem i 10-klubben. Och allt är gratis!

Sommaren har kommit till Hornborgasjön och förutom att platsen sjuder av liv och fågelungar så händer det mycket på naturum. Ända till och med den 21 augusti kan du delta i dagliga aktiviteter. Den vetgirige kan fånga upp vår guide utanför naturum, varannan dag kl. 14, och då passa på att ställa alla möjliga och omöjliga frågor om sjön, dess historia och fåglarna.

För barnen blir det spänning under ytan. Tre dagar i veckan – tisdag, torsdag och lördag kl.14, drar vi på stövlarna och beger oss ut i vattnet på jakt efter sjöns småkryp. De minsta är varje dag kl. 11 välkomna att krypa upp i fågelboet och lyssna på sagor. Dessutom kan du när som helst dyka upp och leta kluriga skattkistor, utforska naturbyrån eller bli medlem i 10-klubben. För den vuxne skattletaren erbjuder vi flera geocasher i området.

– För första året bjuder vi inte bara in till allt som händer inne och runt omkring naturum under sommaren. I år bjuder vi även alla barn till att ta med gummistövlarna och göra och sällskap ner i själva Hornborgasjön. Tre dagar i veckan håvar vi småkryp. Alla är självklart välkomna, stora som små, säger Sofie Stålhand, naturumföreståndare.

 

Varje dag 20 juni–21 augusti

Kl. 11 Sagostund på naturum

Högläsning av natursaga i vårt mysiga fågelbo.

Kl. 14 Guide på rymmen

Måndag, onsdag, fredag och söndag: Sågs senast med tubkikare och röd jacka. Passa på och ställ alla frågor om fåglarna, sjön och dess historia.

Kl. 14 Håvning i Hornborgasjön

Tisdag, torsdag, lördag: Dra på stövlar och var med och upptäck livet under ytan

Skattjakt, 10-klubben, Naturbyrån och gecashing

På naturum hittar du alltid något att göra! Utforska naturbyrån eller
skattjakt och medlemskap i 10-klubben för barnen och Geocaching för vuxna med barnasinnet kvar


 Content Editor ‭[2]‬

Länsstyrelsen Västra Götaland

Sofie Stålhand
Naturumföreståndare
010-224 56 59

sofie.stalhand@lansstyrelsen.se

 

Naturum Hornborgasjön
010-224 50 10

naturum.hornborgasjon
@lansstyrelsen.se

Kontakta oss

Pressansvarig:
Anita Nilsson
Telefon: 010-224 45 46
Mobil: 0736-60 51 18