Nu bygger Västra Götaland vidare på Sverige tillsammans

Den 16 februari arrangerar Länsstyrelsen Västra Götaland, på Regeringens uppdrag, en regional konferens för att diskutera integrationsfrågor.
Sverige tillsammans logotyp

I oktober genomförde Regeringen en nationell samling under namnet ”Sverige tillsammans” som nu fortsätter med totalt 17 regionala konferenser under våren. Syftet är att skapa dialog mellan olika myndigheter, kommuner och landsting för att underlätta den samverkan som krävs för ett framgångsrikt integrationsarbete.

På konferensen deltar Erik Nilsson, statssekreterare hos arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, landshövding Lars Bäckström samt representanter från Migrationsverket, Boverket, Arbetsförmedlingen, Skolverket, Socialstyrelsen och Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Marina Johansson, kommunalråd i Göteborg, bidrar med det lokala perspektivet.

I samband med konferensen hälsas media välkomna att ställa frågor till statssekreterarna Erik Nilsson och Mats Andersson samt landshövding Lars Bäckström.

Tid: Tisdag den 16 februari i samband med lunchen kl. 12.30
Plats: Länsstyrelsen Västra Götaland, Hörsalen,
Stora Badhusgatan 2b, Göteborg

Till den 16 februari i Göteborg är alla kommuner i Göteborgsregionens kommunalförbund (förutom Kungsbacka) inbjudna samt Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Lysekil, Tanum, Sotenäs, Munkedal, Strömstad och Färgelanda.

Den 4 mars hålls en regional konferens i Kungsbacka tillsammans med Länsstyrelsen Halland då alla kommuner i Sjuhärads kommunalförbund är inbjudna samt alla kommuner i Hallands län.

Den 15 mars hålls en regional konferens i Skövde då alla kommuner i Skaraborgs kommunalförbund är inbjudna samt Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Orust och Mellerud.


 Kontakta oss

Talieh Ashjari
Chef
Enheten för social hållbarhet
010-224 45 31
070-334 53 40

Kirsten Brogaard
Integrationsutvecklare
Enheten för social hållbarhet
010-224 45 28
073-612 50 61

Pressansvarig:
Anita Nilsson
010-224 45 46
0736-60 51 18
anita.nilsson@lansstyrelsen.se
www.lansstyrelsen.se/vastragotaland